30.5.2018

TUMMAT KAUNOTTARET

En ole erityisesti mikään viherpeukalo, mutta tulen kuitenkin kasvien kanssa ihan hyvin toimeen.

Mökillä emme ole vielä tähän mennessä intoutuneet kovinkaan suuresti kukka-asioita miettimään. Emme ole esimerkiksi hoksanneet kaivaa kukkasipuleita maahan ja vaikka kovasti haaveilen kukkaniitystä, niin se on jäänyt suunnitteluasteelle.

Viime kesänä hankin kuitenkin mökille mökkielämämme ensimmäiset viherkasvit. Kannatti, koska niistä oli paljon iloa ja hyvin säilyivät hengissä koko kesän. Viime vuoden istutukset olivat terassin portaalla ja aitan edessä. Viime vuonna aitan edessä oli huomattavasti enemmän vihreää ja valkoista, kuin tänä vuonna.

Tänä vuonna käteni hamuilivat tummaa, epäviherkasveja. Laitoin terassille mökin seinälle Koristebataatin ja aitan eteen laatikkoon Koristebataatit, kaksi erilaista, ja niiden väliin Värinokkosen (muistelin ensin Ruostenokkonen, olis muuten oikeastaan paljon parempi nimi!). Tykkään hirveästi näistä salaperäisistä tummista kaunottarista! Ja Värinokkonen - tuo sävy menee tällä hetkellä ihan tosissaan ihon alle!

Etsiskelen näille kaveriksi jotain tummaa vihreää, metsän vihreää. Kun löydän, niin laitan sitä terassin portaille ruukkuihin. 

Tummien kaunottarien lisäksi teimme aitan lähettyville ja grillin kulmalle pienet kukkapenkit, johon laitoimmekin sitten siemeninä reilulla kädellä kaikkea mahdollista oikein räiskyvää. Lähinnä yksivuotisia, jokunen monivuotinen. Tummat kaunottaret kaipaavat väriä ympärille loistaakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti