29.5.2018

SE AIKA VUODESTA

Kuusenkerkkää voi poimia vain keväällä, ja se aika on nyt!

Poimin viime keväänä ensi kertaa kuusenkerkkää pakastimeen isomman määrän ja olen iloinen, vähän yllättynytkin, että kaikki tuli käytettyä! Lähinnä heittelin kuusenkerkkää smoothien sekaan aamuisin, mutta nyt tekisi mieleni testata sitä muutenkin ruoanlaitossa.

Kuusenkerkkä on varsinainen vitamiinipommi. Ne sisältävät paljon hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä runsaasti antioksidantteja. Kuusenkerkästä valmistettua siirappia on käytetty perinteisesti yskänlääkkeenä sekä keuhkoputkentulehduksen hoitoon. Kuusenkerkkien pureskelun on uskottu vaikuttavan suun ja hampaiden hyvinvointiin sekä flunssaan. Kuusenkerkän keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Mieleni tekisi opetella käyttämään kuusenkerkkää enemmän ja monipuolisemmin. Siksi kaivelin omaksi hyödyksi ja jollekin toisellekin kiinnostuneelle iloksi hieman kuusenkerkkäohjeita netin syövereistä. Linkkejä ohjeisiin alla.

Kuusenkerkkäjuoma - Helppo ohje, voi valmistaa vaikka retkellä trangialla.

Pikkelöidyt kuusenkerkät - Kirjoittaja syönyt ravintolassa pikkelöityä kuusenkerkkää pavlovan kaverina. Vau! Kuulostaa mielenkiintoiselta.

Kuusenkerkkä-raakakakku - Raakakakku on yleisesti ottaen joko järkyttävän hyvää tai järkyttävää. Olisi mielenkiintoista tietää kumpaan kategoriaan tämä kuusenkerkkäinen asettuisi.

Kuusenkerkkävanukas ja -siirappi sekä raparperihilloke - Tämä vaikuttaa just sopivan haastavalta ja helpolta, että jaksaisin lähteä testaamaan! Kokeiluun menee.

Makeat juurespalat - Uunijuureksia ei voita mikään ja kuusenkerkkä tekee varmasti sen kuuluisan viimeisen silauksen juureksille. 

Kuusenkerkkä-vadelmajuoma - Mielenkiintoista!

Juustoinen kuusenkerkkä-poropiirakka - Tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Testiin!

Kerkkäjuustokakku - Hmm, onkohan pakastimessa riittävästi kuusenkerkkää? Pitikö se lähteä keräämään pari litraa lisää? Todella mielenkiintoinen torttu!

Kuusenkerkkä-valkosuklaajuustokakku - Nyt en keksi enää yhtäkään syytä miksi en lähtisi metsään! Nyt, heti!

1 kommentti:

  1. Pakko tunnustaa etten ole koskaan syönyt mitään kuusenkerkkä-juttuja! Pitäisi kyllä testata :-)

    VastaaPoista