2.7.2017

KIVIKKORINNE AITAN ETEEN

Aitan eteen on pikkuhiljaa syntymässä kivikko, josta jo aiemmin kirjoitin. Aitta sijaitsee rinteessä ja heti rinteen alla on kasvihuone. Aiemmin rinne oli sammaleista nurmikkoa ja heinää ja kasvihuoneen edusta pikkukiveä ja hiekkaa

Keväällä maa suli ja raavimme rinteen auki. Kuskasimme heinät ja ruohon pois ja tasoittelimme möykkyistä rinnettä. Totta puhuen minulla ei ole edelleenkään minkäänlaista käsitystä siitä, miten kivikkorinteen saa onnistumaan ja ylimääräiset heinät pidettyä loitolla. Lisäksi rinteeseen aiottu pioni oli ottanut ja kuollut talven aikana, joten jouduin pähkäilemään uusiksi rinteeseen tulevat kasvit.

Googlettelin aikani ja sitten päätin, että jos ei kokeile, niin ei opi. Niinpä iskin maanpeitekankaan maahan ja aloitin kivien roudaamiseen. Mökkitontille on entinen omistaja avuliaasti poiminut isot määrät kiviä ja asetellut ne maahan grillipaikan ja halkoliiterin ympäristöön. Grillipaikka on kuitenkin menossa uusiksi sitten kun kesäkeittiötä aletaan rakentamaan, joten aivan tyynesti olen kaivanut kivet maasta ja kantanut ne aitan edustan rinnettä koristamaan.

Tällainen kivien kantaminen on aika hidasta puuhaa, koska painavat mokomat melko paljon. Lapset olen nakittanut rahasta kantamaan pikkukiviä ja yökylävieraskin pääsi hetkeksi kantopuuhiin. Muuten olen itsekseni pyhittänyt muutaman illan kiville ja kantanut niitä selkä vääränä. Vaikka kantotunteja on jo takana useampi, niin vielä riittää roudattavaa. Onneksi kivet pysyvät siellä missä ovat - siihen asti, kun innostus taas iskee.

Kasvihuoneen edustalle olemme suunnitelleet laudoitusta. Istutuslaatikot upotetaan laudoitukseen ja käsitellään keskenään saman värisiksi. Tarkoituksena on saada kasvihuoneesta, sen edustasta, kivikkorinteestä ja aitasta yhteneväinen kokonaisuus. Tällä hetkellä ovat kukainenkin vähän liian itsenäisiä ja yksinäisiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti