1.7.2017

KESKIKESÄ

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Tämä kesän alku on mennyt nopeasti. Lämmöstäkin on päästy nauttimaan. Juhannuksena saatiin niin mieletön keskikesän ilta, että ei paremmasta väliä. Päivällä ilma oli epävakaista - sateista ja tuulista, mutta illalla luonto näytti parhaat puolensa. Minä olen sitä mieltä, että yksi mahtava ilta korvaa monta huonoa päivää. Niillä ei ole sitten enää mitään merkitystä.

Juhannuksen uutena tuttavuutena pöytään löysi tiensä bataattifalafeli, ohjeen löysin täältä. Olivat erityisen hyviä, varsinkin aikuisten mielestä, ja niitä syötiinkin monena päivänä.

Alkukesä on sujunut pitkälti oleskellessa. Tai siis ruokaa tehdessä, tiskatessa ja saunaa lämmittäessä. Talven aikana sen kummasti unohtaa miten tavalliset arkiaskareet ovat mökillä hieman eri asia, kuin normiarjessa. Ruoan tekeminen ulkona on ihanaa, mutta samalla se on melko työlästä. Sisällä saa juosta sen viisikymmentä kertaa hakemassa milloin mitäkin sinne unohtunutta ja tiskaaminen pitää ajoittaa niin, että tiskivettä ei tarvitse keittää erikseen, vaan se on vielä lämmintä kiukaan kyljessä.

Se on työlästä, mutta samalla ihanaa. En ole mikään uusien reseptien intohimoinen testailija, mutta mökillä tulee kokeiltua uusia makuja. Sitten on niitä päiviä, kun huomaa iltapäivästä, että itse kukainenkin on napsinut jotain suuhunsa sen verran, että on vielä tolpillaan. Ja niitä päiviä, kun on ihan parasta keittää makaroonia ja paistaa jauhelihaa kaveriksi, eikä suoda ajatustakaan grillaamiselle tai uusille ruokakokemuksille. Monesti eniten lomalla on silloin, kun menee sieltä missä aita on matalin. Kuitenkin niin, että kaikilla on hyvä olla. Ja kukapa ei makaroonimössöstä tykkäisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti