22.6.2017

KASVIHUONEMUISTELUA JA JUHANNUSTA

Mustan mökin kasvihuone sijaitsee ylhäällä rinteessä aitan edessä.

Kasvihuone törötti paikoillaan silloin, kun ostimme mökin. Se ei ole mikään kaunokki itsessään ja oli muutenkin ostohetkellä varsin huonossa kunnossa. Viime vuoden toukokuussa laitoimme kasvihuoneen uuteen uskoon ja välittömästi sisään muutti suurehko määrä esikasvattamiani taimia.

Vuosi sitten kasvihuoneessa näytti siis tältä. Tänä vuonna näyttää vähän eriltä, koska en ole ehtinyt edes putsaamaan ja pesemään sitä talven jäljiltä - puhumattakaan, että siellä olisi ketään tai mitään multaan istutettu! 

Mutta ei se haittaa. Tänä keväänä on ollut muut asiat pinnalla ja vielä ehtii, jos siltä tuntuu. Tänä keväänä olemme rakentaneet vinttiä, avanneet rinteen aitan edestä ja rakentaneet kivikkopuutarhaa. Olemme myös hankkineet laudoitusmateriaalia purkamalla vanhaa pois - tarkoitus on tehdä oikein maukas terassi myös kasvihuoneen eteen. Ei ihminen kaikkea ehdi, eikä tarvitsekaan. Kun tänä keväänä on pitänyt valita kivien ja kasvihuoneen pesun välillä - ei päätöstä ole tarvinut kauaa miettiä. Nyt vain tuntuu mukavammalta raahata kiviä rinteeseen selkä vääränä.

Vinttikin etenee pikkuhiljaa, mutta se on toinen juttu se. Tänä harmaana kesäkuisena päivänä haluan ihailla vuoden takaista vihreää kasvihuonetta. Ja tietenkin toivottaa hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti