3.7.2017

KESÄJÄLKKÄREITÄ

En tiedä teistä, mutta minun mielestäni elämä ilman jälkiruokaa on teeskentelyä.

Pääruoka pitää verensokerin kohillaan ja naisen tiellä, mutta jälkiruoka on aivan yhtä tärkeä sekin. Viime kesänä grillailimme hedelmiä ja marjoja moneen otteeseen - persikkaa, banaania, mansikoita, vesimelonia, päärynää ja ananasta nyt tietenkin. Hivaltaa ennen paistoa ja sen aikana päälle intiaanisokeria ja hunajaa, sen jälkeen seuraksi jogurttia, kermaa tai rahkaa. Siinä on jo jälkkäri kohillaan.

Jos grilliä ei ole tai grillin putsaaminen ärsyttää, niin vielä helmpompaa on tehdä sama paistinpannulla. Varsinkin banaanien karamellisoiminen pannulla on huomattavasti helpompaa, kuin grillissä. Kumpi vain, makoisaa on.

Toinen ikuisuusjälkiruoka on suklaabanaanit. Nämä nyt ovat ainakin lasten mieleen, eikä aikuinenkaan varsinaisesti pahaksi pistä. Banaaniin leikataan viilto, sisään sopivasti suklaata ja annetaan paistua, kunnes suklaa on sulaa ja banaani pehmeää. Jokaiselle tyrkätään banaani kouraan ja tuikataan kertakäyttölusikka kylkeen. Ei tiskiä, ei humpsahtavaa verensokeria. Pienestä on mökkeilijän onni tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti