4.7.2017

TERVEISIÄ VINTILTÄ

Vintillä on oltu ahkerina. 

Huhtikuussa teimme uusia koolauksia lattiaan, sen jälkeen en ole käynyt vintillä muuta kuin ihailemassa työnjälkeä. Ahkerina ovat olleet aivan muut kuin minä. Vintti on odotellut rauhassa remontti-innostusta. Innostus saapui juhannusvieraan mukana, joka tahtoi ikkuna-asentajan ominaisuudessa kantaa kortensa kekoon. Alkuperäinen ikkuna olikin melko huonossa hapessa, joten aivan aiheellista oli vaihtaa ikkuna uuteen. Itse tosin vastustelin, koska ajattelin pitää euroista kiinni ja hioa ja maalata vanhan ikkunan. Loppujen lopuksi vanhan ikkunan uudistaminen olisi saattanut tulla maksamaan saman verran, kun uuden kierrätysikkunan vaihtaminen. Ja onhan tuo uusi ikkuna nyt vaan hyvä!

Ulkonäön lisäksi uudessa ikkunassa on tällaiselle pienelle vintille aika oleellinen ominaisuus - mahdollisuus ilman vaihtamiseen. Äkkiseltään voisi kuvitella, että kuumina kesäpäivinä ja lämpiminä öinä saattaa tulla hiki, joten on oikein mukava päästää pieni tuulenviri puhaltamaan vintin päästä päähän. Niin, vintin toiseen päähän asennettiin aiemmin pikkuikkuna, joka tuo mukavasti valoa sekin, jonka lisäksi se mahdollistaa läpivedon vintille. Hyttysverkot vain puuttuu - tai ampiaisverkot, ovat nimittäin nekin keksineet pesän rykäistä tuonne vintin vielä avoinna olevan seinänpätkän taakse.

Tällä hetkellä tilanne vintillä on sellainen, että kaikki levyt on paikoillaan ja uretaanilla tukittu mahdolliset reiät. Kattosaumaan on tulossa lista - osb-levystä sekin, koska vinon tilan levyttäminen ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista, kun voisi kuvitella. 

Tällä hetkellä vintille kuljetaan vielä ulkokautta terassin katossa olevasta reiäistä. Tällaisilla mökkivinteilläkin on kuitenkin hyvä pitää mielessä paloturvallisuus ja mietiskellä tosissaan sellaista asiaa, kuin varauloskäynti. Niinpä yksi vintin seinistä on varustettu saranoilla ja toimii näin ollen hätäuloskäyntinä, jos tarve on. Toivottavasti sellaista tarvetta ei tule, mutta nukun ainakin itse yöni levollisemmin kun tiedän, että tällaisia asioita on ajateltu. 

Seuraavaksi vuorossa onkin reiän puhkaiseminen tuvan kattoon. Tiedossa on siis tavaroiden siirtelyä ja runsain määrin pölyä. Jännittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti