12.6.2017

KESÄKUKKIA JA KIVIKKOPUUTARHAA

Viime viikolla ostin kukkia.
En ole edellisinä kesinä ostanut kukkia mökille ollenkaan. Syy on siinä, että epäilen niiden heittävän henkensä, jos joskus olemmekin useamman päivän pois mökiltä. Sen vuoksi nyt otin ja kuvasin näitä vihertäjiä, kun vielä ovat vihreitä. 

Toki yritän tihrustaa ohjeista, että osaisin ostaa sellaisia yksiöitä, jotka vähän aikaa pärjäisivät yksinäänkin. Olen kuitenkin todennut pääni sen verran hataraksi, että minkään valtakunnan opastukset ei kovin hyvässä jemmassa siellä ole. Näin ollen yritän ajatella loogisesti ja sijoitella kukkaset sellaisiin paikkoihin, että pysyisivät hengissä itsekseenkin mahdollisimman pitkään.

Viikonloppuvieraat toivat mökkituliaisina chili-kasvin. Viimekesäinen chili pääsi osaksi ruoanlaittoa, kuin myös tikkakisan häviäjien suukalustoa kärventämään. Epäilen tämän yksilön päätyvän samoihin rooleihin.

Olen viime aikoina kantanut mökillä kiviä ihan urakalla. Rakennan aitan eteen rinteeseen kivikkopuutarhaa, jonne jo myös muutaman kasvin istutin. Kivien raahaaminen on eräänlainen urheilusuoritus ja pienessäkin rinteessä on oma urakkansa - varsinkin, kun elellään rinteisellä tontilla muutenkin. Homma kuitenkin etenee, hitaasti mutta varmasti sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti