7.6.2017

VANHAT OVET

Vime viikonloppuna huomasin omistavani uudet ovet.

Tai vanhathan ne on, suoraan 60-70 - luvulta, mutta minulle uudet. Nämä ovet putosivat syliin, kun eräs läheiseni totesi niiden olevan "ihan sun näköset, kiinnostaako". Kiinnosti, joten ruuvasin nämä kaunokaiset purettavan talon apukeittiöstä kiireesti irti ja kasasin hellästi auton peräkonttiin.

Näiden kolmen kaverin lisäksi mukaan lähti myös korkeampi ovi, peiliovi sekin, sekä kolme muuta tasapintaista, mutta saman sävyistä. Mallailin näitä kaveruksia ensin mökin sisälle keittiöön. Sinne on tarkoitus tehdä pientä remonttia, mutta kaapistojen runkoja ei kuitenkaan lähdetä uusimaan, joten nämä kaunokaiset olivat väärää leveyttä. Se ei suuresti itkettänyt, sillä pääsevät kesäkeittiöön aikanaan.

Kesäkeittiö on sellainen asia, josta on puhuttu kovasti koko aika, kun olemme mökin omistaneet. Siksi, koska tiskaaminen on edelleen yhtä raastavaa kuin kahtena edellisenäkin kesänä ja kunnollinen tiskipaikka helpottaisi. Siksi, että olisi aika mahtavaa tehdä sapuska alusta loppuun rauhassa suojaisassa paikassa, jos yhtäkkinen rankkasade iskee. 

Kuitenkaan emme ole tehneet sen eteen mitään konkreettista - paitsi keränneet tarvittavaa rakennusmateriaalia. Tällä hetkellä kesäkeittiöön on olemassa ikkunat, ovet kaappeihin ja jopa puuhellaan kaikki muu, paitsi muurattava osuus. Mitäpä tästä voitaisiin päätellä - keräilemisen aloittaminen on aina merkki piakkoin alkavasta rakentamisesta. Siksi, koska jemmaria minusta ei saa tekemälläkään. Se minkä omistan täytyy myös pian käytössä olevan.

Kaapin ovien sävyyn hullaannuin välittömästi! Kummako tuo, kun miettii sävyjä, joita olen tänä keväänä mökillä ympäriinsä sivellyt. Sävyt ovat Tikkurilan Color now 2017-värikokoelmasta. Nefriitillä olen maalannut tuolin sekä erään laverisängyn. Syvänne taas on inspiroinut tuunaamaan uusiksi kaapin kaasuhellalle sekä maalaamaan eräänkin tuolin ja kaapin pukuhuoneeseen. Nämä uudet vanhat kaapinovet luiskahtavat näiden sävyjen seuraksi  siis kuin itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti