18.6.2018

MÖKKIARJEN KAUNIITA KÄYTTÖESINEITÄ

Arki se on mökilläkin.

Tuossa jokunen aika sitten hyvästelin pahvin. Samalla haastoin itseni tiskaamaan joka ilta, oli vuori sitten yhden lautasen tai kokonaisen astiakaapin korkuinen. Tänään, tässä ja nyt, onnittelen itseäni - haaste on pitänyt!

En ole mökillämme ainoa tiskaaja, mutta yleisesti ottaen kuitenkin se henkilö, jonka aloitteesta tiskaaminen tapahtuu. Se henkilö, jonka vastuulla lopulta tuntuu olevan se, onko seuraavana aamuna yhtäkään lautasta, jolle voisi voileipänsä asettaa. 

On varmasti niitä fiksuja ihmisiä, joiden mielestä astiat tietenkin tiskataan joka ilta ja tämä haaste on aivan turhanpäiväinen. Ehkä minustakin tulee joku päivä sellainen ihminen. Tiskaaminen on vaan ollut niin kertakaikkisen vastenmielistä puuhaa, että olen ollut valmis tekemään mitä tahansa, että säästyisin tiskiharjan varresta. Nyt olen huomannut, että itseasiassa saatan jopa vähän pitää siitä! Siis todella vähän, mutta myönnän hetkittäin kokevani tiskaamisesta suurta tyydytystä. Syykin siihen on selkeä - olen haastanut itseni ja näyttänyt itselleni, että pystyn ottamaan haasteen vastaan onnistuneesti. Tunnen siis tyytyväisyyttä itseeni, joka heijastuu siihen, että kuvittelen tiskaamisen olevan tätä nykyä jotenkin miellyttävämpää. Kyllä ihminen on ovela.

Olen ostellut astioita mökille, kun on sopivia vastaan tullut. Bambukulhoja Kööpenhaminasta ja Zone Denmarkin matalia lautasia ystäväni putiikista. Nuo lautaset ovat melamiinista, joten ovat kuin tehty mökkikäyttöön. Ystävältäni lahjaksi saadut maustemyllyt ovat samaisen merkin valikoimista, kauniit ja ajattomat nekin ja väreiltään kuin mustalle mökille tehdyt. Pieni puinen suolakulho on House Doctorin, matkamuisto sekin. Kultainen tarjotin on kirpputorilöytö. 

Pidän siitä, että mökillä on vinoa, tuunattua ja vähän saa repsottaakin. Pidän siitä, että varastoja pengotaan ja hyötykäyttöön otetaan kaikki tarpeellinen, mutta pidän myös siitä, että vinon, tuunatun ja kirpputorilöytöjen seasta löytyy näitä linjakkaita, nätisti pinossa tai rivissä seisovia, mökille varta vasten valittuja arjen piristäjiä. Siinä on koko homman suola.

4 kommenttia:

 1. Nuo lautaset on aivan ihanat! Heti piti miehelle näyttää, jotta meidänkin mökille saataisiin noita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kommentit oli mennyt ihan väärään paikkaan ja vasta nyt löysin ne! Pahoittelen ja kiitos viesteistä!

   Jossu: Nuo lautaset on osoittautunut tässä parin viikon aikana todellakin käytännöllisiksi! Nättejäkin vielä. :)

   Poista
 2. Kauniita astioita<3
  Tiskaaminen mökkioloissa on vähän vaivalloista vesien lämmittämisineen, mutta aika usein tuntuu kivalta puuhalta minustakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tuo asenne vasta harjoittelun alla. :D Mutta tälläkin hetkellä tiskivesi jäähtymässä, eikä edes ahista. ;)

   Poista