29.6.2018

HYVÄN MIELEN PESUAINEET

Ajattelin kirjoitella hieman pesuaineista, koska aihe on tärkeä!

On tärkeää kiinnittää huomiota pesuaineisiin ja tiedostaa, että pesee kotinsa, astiansa ja itsensä turvallisin, luontoa säästävin pesuainein. Se on aina tärkeää, mutta erityisen tärkeänä pidän sitä mökkiolosuhteissa, jossa maastoon ja järveen pääsee paljon pesuainejäämiä. 

Viime kesänä tein pientä yhteistyötä Sisustushattaran ja Cilla´sin kanssa. Tuolloin sain testiin muutamia Cilla´sin pesuaineita - enkä voisi tyytyväisempi olla! Yksi tuotteista oli greipin ja appelsiinin tuoksuinen tiskiaine*, joka helpotti tiskaamisen nihkeyttä kummasti! Cilla´sin pesuaineet on valmistettu tuulivoimalla ja ne sisältävät  vain biohajoavia raaka-aineita. Pesuaineiden tuoksut tulevat puhtaista eteerisistä öljyistä. Mökillä tiskiä riittää, joten tiskiaine saatiin kulutettua viime kesänä lähes loppuun asti. 
Uutuutena markkinoille on tullut Cilla´s Suihku, jonka viimeisimmältä Helsingin reissulta kannoin mukanani mökille. Olemme koko perhe käyttäneet tuotetta ahkerasti, se sopii myös hiusten pesuun. Pönikkä on litran vetoinen, joten ei lopu ihan heti kesken! 
Parasta pullossa on pumppu, jolloin säästyy korkkien kanssa kikkailulta. Ei meinaan ole piinallisempaa kuin se, kun korkillisesta pullosta kaataa saunan kuumentamaa shampoota käteensä ja yrittää samalla  äheltää korkkia paikoilleen. Monesti korkin joutuu jättämään väliaikaisesti pullon viereen ja useamman kerran korkki on unohtunut laittaa paikalleen ja jossain kohtaa pullo on ollut pitkin saunan lattiaa, sisällöstä puhumattakaan. Iso peukku pumppupullolle siis!

Toinen uutuus on käsipesuaine lasipullossa. Cilla´s pesuaineita saa myös täyttöpusseina, joten tämä lasinen pullo kestää aikaa, eikä vähiten selkeän tyylikkään ulkonäkönsä ansiosta!
Tämä piparmintun ja rosmariinin tuoksuinen käsipesuaine* oli toinen viimekesäisen yhteistyön tuotteista. Pesuaine on todella riittoisaa ja se riittää hyvin käytössä vielä tämänkin kesän! Tuoksut ovat todella aidot ja miellyttävät. 

Tiskiaineen ja käsipesuaineen lisäksi sain tuolloin testiin siivoussuihkeen*, joka on sekin edelleen käytössä, mutta jonka unohdin kuvata. On ihan oikeasti kumman levollinen mieli, kun tietää, että järvessä saa uida omalta osaltaan hyvällä omallatunnolla ja luonto mökin ympärillä saa elää rauhassa ilman ylimääräistä kemikaalikuormaa!
Saunassa minulla on käytössä Jolielta ostamani Patykan vartalokuorinta, kuvassa vasemmalla. Tuote on vegaaninen ja se sisältää suolakiteiden lisäksi unikonsiemeniä. Jolien valikoima tarjoaa ainoastaan tehokasta ja ensiluokkaista luonnonkosmetiikkaa, joten Jolien sivuja saa selailla ja tilausta tehdä ilman huolen häivää.

Jolielta olen ostanut kaikki kuvassa näkyvät tuotteet, myös vartalokuorinnan vieressä seisovan estelle & thildin suihkugeelin. Tuote on vegaaninen ja tuoksu on sekoitus lumpeenkukkaa, persikkaa, ruusua ja mustaherukkaa. Tuoksu on ihan mielettömän herkullinen, kuten kuvitella saattaa! 

Patykan rauhoittava kasvovoide sisältää manteliöljyä ja intianlootusta. Koostumus on miellyttävä ja tuoksu pehmeä. 

Rahuan hoitoaine on sekin vegaaninen. Se sisältää mm. kvinoaa ja omega-9 rasvahappoja ja kaikenlaista muuta melkoisen hienon kuuloista. Olen käyttänyt hoitoainetta tämän kesän ja suosittelen kyllä!
Pääsin viime kesänä ystäväni siivellä tutustumaan Osmiaan ja sain haistella läpi kaikki heidän tuotteensa. Tuoksut olivat niin aitoja, että tuntui, kuin olisi oikeasti painanut nenänsä keskikesän apilapeltoon tai syksyiseen puolukkakoriin! Osmian tuotteiden tuoksut ovat pitkällisen kehittämisen lopputulos - aito ja luonnollinen.

Olemme pesseet mökkisaunassa koivulla, hunajalla, puolukalla ja turpeella. Näistä neljästä ehdoton suosikkini on puolukka. Hunajaa on vielä jäljellä sentti ja koivusta palasaippua. Hauskinta on tehdä lasten kanssa sokkotesti silmät kiinni - vuorotellen käteen ojennetaan purnukka, jonka tuoksua arvuutellaan ja lopuksi jokainen saa pestä hiuksensa omalla suosikkituoksullaan. Pesuaineiden arvuuttelu ja huokailu on ehdottomasti suosituksen ansaitseva, yhteinen kokemus. Näitä tuoksuja ei voi kuin rakastaa, niissä on Suomi.
Pesun jälkeenkin on tärkeää miettiä mitä sivelee pintaansa. Kaurilan Saunan täysin vegaaninen deovoide on omalla kohdallani ensimmäinen deotuote, joka oikeasti pitää hienhajun pois ilman alumiinia. Tuote on ekologinen ja eettinen, se ei sisällä alkoholia, alumiinia, väriaineita tai eläinperäisiä tuotteita.  Suosikkituoksuni on sitruunaruoho, hyvänä kakkosena tulee appelsiinin kukka. Tuoksut ovat raikkaat ja koostumus miellyttävä. Olen käyttänyt kyseistä tuotetta nyt reilun vuoden verran ja olen oikein tyytyväinen!

Tässä tärkeimmät tuotteet, joita käytämme mökillä päivittäin. Pienistä puroista syntyy suuret järvet, pienistä teoista kokonaisuudet - sekä hyvässä että pahassa. Pidetään huolta luonnosta ja itsestämme!

* Tuote saatu blogiyhteistyön kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti