2.5.2018

MATKAMUISTOJA

Elämän varrelta tarttuu mukaan erinäisiä matkamuistoja.

Matkamuistot syntyvät kokemuksista. Toiset matkamuistot ovat niitä, jotka kantavat läpi vaikeiden aikojen ja toiset ovat niitä, joiden käsittelyyn saattaa kulua pitkäkin aika, joskus jopa koko elämä. Kumma homma, että aina tuntuu jonkun verran repussa kolisevan varovasti käsiteltävää matkamuistoa, vaikka sitä kuinka aktiivisesti tyhjentelisi. 

Tämä alkuvuosi on tarjonnut mukanaan sekä voimaannuttavia, että raskaita hetkiä. Tällaisina aikoina on tärkeää muistaa etsiä iloa pienistä asioista. On tärkeää tehdä niitä asioita, joista saa voimaa ja hyvää mieltä. Silloin on matkamuistopino enemmän positiivisen puolelle kallellaan. 

Iloa etsiskelin ja löysin reissusta viime viikolla. Kööpenhamina ja hyvä seura takasi sen, että tiukilla ollut pääkoppa sai parin päivän ajan ansaitsemaansa rauhaa ja lepoa. Naurua unohtamatta. Pään sisäinen matkamuistopankki ropisi roimasti plussan puolelle, edes hetkellisesti. Sen lisäksi mökille kantautui käytännöllisiä matkamuistoja. Niitä, jotka saa valita ihan vapaasti omasta vapaasta tahdostaan. Valitsin kauniita puukapustoja, bambukulhoja kesän jäätelöhetkiin, verkkokassin lähikauppareissuille sekä paloturvallisen kynttilänjalan. Solahtivat oikein nätisti keittiön hyllyyn kirpputorilöytöjen ja vanhojen tuttujen rinnalle.

Samalla aloimme suunnitella mökin keittiöremontin saattelemista loppuun ensi kesän aikana. Viime kesänä revin melko raakalla kädellä osan kaapeista ja laatoista irti ja raahasin ne adrenaliinihuuruissa kaatopaikkakeikkaa odottelemaan. Aika näyttää minä kesänä suunnitelmat toteutuvat, mutta voi että miten hyvää tekeekään, kun saa innostua! Innostua suunnittelemaan, miettimään ja tekemään. Toteutui tai ei, niin matkamuistopankki ropisi joka tapauksessa mukavasti plussan puolelle.

2 kommenttia:

 1. Kauniita ja konkreettisia matkamuistoja. Samaan olen itsekin nykyään pyrkinyt, aiemmin saattoi tulla hankittua ylimääräistä tilpehööriä vain tavan vuoksi. Paremmin nuo kauniit käyttöesineet arjessa muistuttavat matkasta kuitenkin.

  Kaipaan tuota mökki-innostuksen tunnetta, jotenkin se minulla vielä antaa odottaa itseään. Tuntuu että vielä on sen verran viikkoja siihen että oikeasti pääsee työn touhuun. Mutta eiköhän se innostus kohta ilmaannu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nykyään (eli näin aikuisena, jolla tuntuu jo olevan vähän kaikkea ja liikaakin) tuntuu, että käyttötavara on ainoa järkevä matkamuisto. Vaikka onhan se toisinaan kiva ostaa jotain ihan hölmöä turhaakin. :) Toivottavasti mökki-innostus on jo ilmaantunut sullekin! :)

   Poista