13.4.2018

INNOSTUMISESTA

Minä olen elämässäni ottanut jonkin verran osumaa sen takia, että innostun helposti.

Olen potenut siitä huonoa omaatuntoa. Olen ajatellut, että se on jonkinlaisen höveliyden merkki. Olen jonkun kerran ajautunut sen vuoksi myös ongelmiin. Olen ajatellut, että aikuinen ihminen osaa hoitaa edellisen asian pois, ennen kuin innostuu seuraavasta. Innostumisen vuoksi olen ostanut vuoden kuntosalikortin kolme kertaa ja käynyt siellä vuoden aikana kolmesti. Sen vuoksi hankin kaksi maalaustelinettä, joista toista en ole käyttänyt vuoden aikana kertaakaan. Sen vuoksi saatan unohdella asioita ja sen vuoksi mielenjuoksuni saattaa toisinaan olla varsin lennokasta.

Minä innostun helposti. Sen vuoksi olen varannut lomamatkan, vaikka rahan olisi voinut käyttää johonkin järkevään. Sen vuoksi tutustun uusiin ihmisiin kohtuullisen helposti ja osa heistä on jäänyt elämääni pysyvästi. Sen vuoksi olen löytänyt uusia harrastuksia, josta löytänyt toisia helposti innostuvia ihmisiä. Sen vuoksi olen hölkötellyt kymmenen kilometrin juoksukoulun sitkeästi läpi viikosta toiseen ja saavuttanut tavoitteeni. Sen vuoksi olen lähtenyt kokeilemaan uusia asioita, toteuttanut itseäni ja kokenut onnistuneeni. 

Minä olen onnistunut, epäonnistunut, turhautunut, iloinnut, surrut, ahdistellut, häpeillyt, loistanut ja rypenyt itsesäälissä. Oppinut. Siksi, koska olen innostunut ja yrittänyt. Siksi, koska olen uskaltanut innostua.

Innostuksen määrä on hyvä mittari omalle hyvinvoinnille. Kuinka osuvasti sanottu! Minäkin olen välillä rypenyt ihan huolella ja huomannut sen, että väsynyt tai ahdistunut mieli ei synnytä innostumista, ainakaan pidemmälle kuin seuraavaan hetkeen tähtäävää. On mieletön oivallus huomata, että jaksaa taas innostua! Silloin tietää, että asiat ovat menossa oikeaan suuntaan. 

Älä tavoittele onnea. Tavoittele iloa ja innostumista! Naura kanssani! Juostaanko kilpaa? Kuka osaa laulaa tämän laulun eniten nuotin vierestä? Tekee mieli lähteä matkalle - lähden! Montako kuperkeikkaa osaat tehdä veden alla? Kun murjotan tyhjästä - naurata minua. Kun naurat mielestäni oudolle asialle - lupaan nauraa kanssasi. 

Pidä kiinni ilosta. Pidä siitä kiinni kynsin hampain. Pidä kiinni ilosta varsinkin silloin, kun se tuntuu mahdottomalta. Juuri silloin et muuta voi, kuin tarrata hyvää mieltä tuoviin asioihin ja tunteisiin, kuin se olisi viimeinen tekosi. Lähdetkö kahville? Ostetaan isoin leivos mitä kahvilasta löytyy!

Uskalla innostua! Innostuminen on elintärkeää. Innostuessaan ihminen on parhaimmillaan. Parasta on, kun päähän putkahtaa jokin mainio idea, suuri tai pieni, ja huomaa innostuvansa. Olen sitä mieltä, että lopulta ei ole tärkeää kantaako innostus edes tuumasta toimeen. Tärkeintä on, että mieli on virkeä ja ideoilla on lupa syntyä.

Toisinaan idea on niin maukas, että se on aivan pakko toteuttaa. Ensihuuman jälkeen iskee pelko innostuksen lopahtamisesta - mitä jos tämä into ei kannakaan maaliin asti? No sitten ei kanna! Ei kesken jättäminen ole luovuttamista. Hyvä idea kantaa valmiiksi vaikka sitten vuoden tai viiden päästä, jos ei nyt. Nauti tämän hetken innostumisesta. Olet onnekas.

Uskalla innostua! Ihan mistä vain, ja elämästä ylipäätään.

(Kuvat otettu ihanalta Myllykylän tilalta, joka sijaitsee Ypäjällä ja josta rauhaa kaipaava ja elämästä innostuva ihminen löytää itselleen mitä pehmeimmän pedin ja maukkaimman aamupalan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti