17.12.2017

SYTYKEKIEKOT, IKIKUUSI JA PAPERITÄHDET

Viimeinen viikonloppu ennen jouluviikonloppua. 

Tänään on nostatettu fiilistä joulumarkkinoilla. Meillä Keski-Suomessa on kaunista ja lumista. Vielä ei tosin uskalla ajatella, että se tarkoittaisi samaa kuin valkoinen joulu. Olipa minkä värinen tahansa, niin viikon päästä jouluaatto! Siksi tässä muutama helppo pikku idea vaikka joululahjaksi, nostona viime vuoden blogijoulukalenterista nämäkin.

Ensimmäisenä sytykekiekot. Täytyy myöntää, että kun vuosi sitten näitä väsäsin, niin en ollut lainkaan varma tulevatko oikeasti käyttöön vai jäävätkö pelkästään hyllylle pölyttymään. Kesällä mietin useaan kertaan, että pitäisi kuvat kiekot ihan tositoimissa, ovat nimittäin aivan älyttömän hyvät! Kiekkoja käytettiin mökillä joka ainoa päivä, vähintään kerran, yleensä kaksikin. Siitä huolimatta viime vuotisista kiekoista piisaa varsin hyvin varmasti vielä myös ensi kesäksi. Yleensä tulipesä syttyi yhdellä kiekolla, joskus tarvitsi kaksi. Sain jopa hieman mainetta tulipesänsytyttäjänä - toisinaan otin kehut vastaan itsekkäästi, toisinaan myönsin käyttäväni vilppiä sytykekiekkojen muodossa.

Toisena ikikuuset vanerista tai osb-levystä. Tein näitä kuusia eri kokoisina myyntiin joulumarkkinoille pari vuotta sitten. Olen ilokseni huomannut kuusten olevan useammassakin taloudessa jokajouluisessa käytössä, niin myös itselläni. Nämä ovat totisesti ikikuusia ja melkoisen helppotekoisiakin, jos yhtään on puutyöpeukalo ja laitteet kohillaan.

Kolmanneksi paperitähdet. Tein viime vuonna näitä kyseisiä tähtiä useampi satoja, joten tänä jouluna en ole tehnyt yhtäkään. Todettakoot, että ihan omaan käyttöön en kaikkia väsännyt, mutta löytyy niitä tästäkin taloudesta vielä kuusen täydeltä. Myös nämä tähdet ovat yllättävän kestäviä, vaikka paperia ovatkin. Lisäksi ajattomia. Kun väljästi kannelliseen laatikkoon pakkaa varastoon joulun jälkeen, niin säilyy tuosta noin vaan seuraavaan jouluun asti litistymättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti