14.12.2017

PALUU VIIME VUODEN JOULUKALENTERIIN - JOULULEIPÄ, NOKIPAINANTA JA LAKRITSIPIPARIT

Minä rakastan blogijoulukalentereita!
Olen itsekin harrastanut samaista touhua ties kuinka monena vuonna. Tänäkin vuonna olisin tahtonut ja aikomus oli, mutta ihmisen elämä on sellaista, että kaikkeen ei pysty ryhtyä, mikäli meinaa jotakin ehtiä tekemään kunnialla loppuun saakka.

Blogijoulukalenteri on parasta siksi, että siinä saa fiilistellä. Kaivella ideoita, tunnelmoida ja suunnitella. Toteutus on vain yksi pieni osa lopullista postausta. Joskus jokin luukku jää mieleen erityisenä ja itselle tärkeänä, vaikka se ei välttämättä ulkopuoliselle samalla tavalla aukenisikaan. Olen saanut lukemattomat määrät itseluottamusta omaan tekemiseen joulukalenterin kautta. 

Joulukalenterin tekeminen on myös työlästä. Suunnittelu pitää hyvinkin aloittaa jo loppusyksystä, mikäli meinaa saada oikeasti aikaiseksi täyttä törinää jokaisen luukun taakse. 24 luukkua ei ole mikään pieni määrä! Mietitäänpä vaikka, että jokaisesta luukusta avautuu viisi kuvaa - se tekee jo pelkästään 120 erilaista valokuvaa, puhumattakaan ideoinnista, tuotteen valmistuksesta, kuvaamisesta, kuvankäsittelystä, reseptiikasta tai ohjeen laatimisesta. Tuntimäärä vastaa varmastikin hyvinkin viikkojen työtunteja. Sellaiseen ryhtyy ilman palkkaa ihan varmasti vain rakkaudesta tekemiseen.

Työmäärästä huolimatta - minä rakastan joulukalentereita! Sekä muiden tekemänä, että itse tekemällä. 

Kuten todettua, niin tämän vuoden kalenteriin ei aika vain antanut periksi. Siksi ajattelin nostaa viime vuoden kalenterista muutaman luukun uudestaan esille tänä vuonna. Nämä luukut ovat sellaisia, jotka olen itse kokenut hyödyllisiksi ihan oikeassakin elämässä ja joulun jälkeenkin. Oletan myös, että on monta sellaista, jotka eivät viime vuonna joulukalenteriani seuranneet, joten teille nämä vinkit nyt ihan ensi kertaa!

Ensimmäisenä gluteeniton joululeipä. Saaristolaisleipä jos jokin, on sydämeni vienyt ja jonka perään gluteenitonta ruokavaliota noudattavana olen nyt pari vuotta itkenyt. Tämä gluteeniton joululeipä kuitenkin paikkaa tilannetta oikein hyvin ja sitä tulen varmasti tänäkin jouluna tekemään. Ohje leipään löytyy täältä.

Toisena nokipainanta. Vuosi sitten vietimme mukavan illan ystävien kanssa nokipainannan merkeissä. Ihastuin aivan totaalisesti tuohon tekniikkaan, joka on edullinen, ekologinen ja joka synnyttää aivan todella kauniin ja herkän painojäljen. Ja kestävän! Senkin olen saanut tässä vuoden mittaan todeta. Annoin noella painettuja kääröjä vinon pinon joululahjaksi ystävilleni ja olen ilokseni saanut huomata niiden ilmaantuneen osaksi sisustusta.

Kolmanneksi gluteenittomat lakritsipiparit. Piparit piparina ja laku lakuna, ajattelin, mutta eihän näin houkuttelevaa ohjetta voinut olla testaamatta! Kannatti, koska sopivat yhteen erittäin hyvin. Vielä vuoden jälkeenkin makunystyrät aktivoituvat, kun näitä piparkakkuja ajattelen. 

1 kommentti:

  1. Tuo viime vuonna tekemäsi joulukalenteri on kyllä ihana, olen tänä vuonnakin kaivellut kuvia ja vinkkejä sieltä - sekä suositellut eteenpäin. :) Tunnelmallista joulun odotusta! :)

    VastaaPoista