19.12.2017

KOOKOSRIISIPUURO, KIERRÄTETTY JOULULAHJA JA KOOKOS-KAHVIKUORINTA


Tänään vielä muutama muistelo viime vuoden blogijoulukalenterista. Helppoja nopeita pikkuvinkkejä nämäkin, joko omaan käyttöön tai sitten läheistä ilahduttamaan.

Ensimmäisenä kookosriisipuuro vaihtoehtona perinteiselle joulupuurolle. Kookosriisipuuro maistuu lämpimänä vähintäänkin yhtä hyvältä, kuin peruspuurokin, jos vain kookoksen mausta tykkää. Kookos maistuu lämpimässä puurossa kylläkin sen verran mietona, että nirsoimmatkaan perheeni jäsenet eivät ole valittaneet. Kookosmaitoon tehty puuro sopii takuuvarmasti myös heille, jotka eivät kestä tavallista maitoa. Erityisesti pidän kookosriisipuurosta kylmänä marjojen kanssa. Iso kattilallinen on siis oiva keino välttää hellan ääressä seisoskelua seuraavana päivänä.

Toisena kierrätetty joululahja. Tämä luukku auetkoon uusiksi ihan vain pelkistetyn kauneutensa vuoksi ja erityisesti ajatuksia herättämään tänäkin jouluna. Mitä ostaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Siihen on yksi vastaus: ei mitään. Lämmin katse ja halaus, henkilökohtainen lause kortin reunassa. Tunne siitä, että on rakas ja välitetty. Se riittää oikein hyvin ainakin minulle. Kierrättää voi niin tavaraa, kuin kauniita tekoja ja ajatuksiakin.

Kolmantena kookos-kahvikuorinta. En ole tehnyt tätä sitten viime joulun, joten nyt olisi oivallinen uuden jouluperinteen paikka! Kookoksen, kahvin ja kanelin tuoksu joulusaunassa ja iholla, en ehkä keksi parempaa yhdistelmää. Ohje on mitä helpoin, joten ehtii hyvin pyöräyttää vaikka aattonakin, jos sattuu ainekset olemaan sopivasti kaapissa. 

1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia!
    Meillä ollaan jo muutama vuosi sitten tehty päätös, että aikuisille ei jouluna lahjoja osteta. meille riittää yhdessäolo. Juuri se tunnelma ja lämpö♥

    VastaaPoista