23.11.2017

MÖKKITERVEISIÄ

En ole käynyt mökillä rauhassa pitkään aikaan.
Löysin luonnoksista muutaman mökkikuvan. Olen ne joskus loppukesästä ottanut ilmeisesti laveria esitelläkseni. Tänään torstaina on juuri oivallinen päivä kaipailla hieman mökille ja julkaista nämä kuvat kevyestä tuhnuisuudestaan huolimatta.

Tuo kuvan laveri löytyi mökin vintiltä. Kunto siinä oli yllättävän hyvä siihen nähden, että se on ollut ties miten pitkään käyttämättömänä. Laverin päältä löytyi tyyny, jonka päällinen viittaisi 70-luvulle, joten tiedä sitä, vaikka olisi tuolloin ollut käytössä edellisen kerran. Hioin laverin huolella ja hankimme uudet vanerit pohjalle. Lopuksi maalasin sen vihertäväksi ja nyt se palvelee mökin tuvassa niin sohvana, kuin levitettävänä sänkynäkin.

Patjojen päällä päiväpeiton virkaa toimittaa muotoonommeltu lakana. Olen todennut nuo kyseiset lakanat älyttömän käteviksi päiväpeiton virkaa toimittamaan esimerkiksi telttaillessa, mutta muutenkin. Se on helppo vetäistä peiton ja tyynyn yli patjan alle ja pysyy takuuvarmasti paikoillaan. 

Mökillä on tietenkin myös ne kaikista lemppareimmat tyynyt. Kaunisteen tyynyjä suurin osa, joko valmiina ostettuja tai itse ommeltuja. Tuovat mukavasti elävyyttä tilaan.

Tuohon mökin peräseinälle on kerääntynyt muutenkin hyvä kavalkadi ystävien tekemiä tai ystäviltä saatuja asioita. Minulle on tärkeää, että asiat ja esineet tuovat mieleeni jonkun tietyn ihmisen, josta tulee hyvä mieli. 

Kultainen seinävalaisin on oma ehdoton suosikkini, josta en hevillä luovu. Sen on rakas ystäväni löytänyt kirpputorilta ja sain sen häneltä lahjaksi. Pikkukehyksissä on kuva lapsista ja siskolta saatu postikortti. Ylähyllyllä komeilee Tiinan tekstaus toissakeväältä, kun juhannuskalenteriaan kuvaili mökillä ja vaivihkaa pihistin roskakorista muutaman tekstauksen itselleni jemmaan. Tuo teksti sopii mökille just eikä melkeen, kirosanoineen kaikkineen.

Alahyllyllä oleva kortti on yksi ensimmäisiä, jotka ostin taannoin Hanna-Riikalta. Tähän korttiin liittyy paljon hyviä asioita ja muistoja. 
Omin käsin valmistetun mustan ryijyn Riikka toi mökille lahjaksi. Mökille se kuuluu, eikä sitä tulla koskaan sieltä pois viemään. Se on varsin ajaton ja kaunis. 
Tiimalasi-henkisen herkän vesivärimaalauksen taas ostin Heidiltä. Se sopii sävyiltään ja tunnelmaltaan mökille ihan täydellisesti.
Ehdottomasti rakkain asia tuolla seinustalla on kuitenkin tuo värikäs maalaus, joka on tehty yhdessä tyttäreni kanssa. Se on maalattu rantasaunan terassilla ja sen nimi on Mökillä.

Monesti tuntuu, että mökille kulkeutuu kotoa kaikki se ylimääräinen, joka ei sovi oikein mihinkään. Mihin tämä laitettais? No, viedäänkö mökille. Päätin aikanaan, että mökille ei roudata kaikkea mahdollista turhaa pois jaloista pyörimästä, vaan se on kuin koti. Ei ehkä ole niinkään tärkeää, että kaikki sointuu yhteen täydellisesti tai on poimittu trendien aallonharjalta. Tärkeintä on, että kaikesta mökille viedystä tai sinne hankitusta on hyvä mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti