15.11.2017

JOULU-KORTIT

Nämä ovat joulukortteja sarjasta nimeltä Joulu. 
Minulla on tietenkin tietynlainen ajatus, kun lähden miettimään millaisen sarjan haluan tehdä. Niinhän kaikessa luovassa toiminnassa on. Ensin suunnitellaan ja sitten toteutetaan. Luovassa prosessissa käy ainakin omalla kohdallani myös monesti niin, että suunnitelmat muuttuvat matkan varrella ehkä paljonkin, koska mieli kehittelee jatkuvasti asioita eteenpäin. Se alkuperäinen ydinajatus kuitenkin on ja pysyy.

Näiden Joulu-korttien ydinajatus oli punaiset omenat ja vihreät havut. Ne ovat ne perinteisimmät joulun värit ja tuntuvat tänä vuonna itsestäni hyvältä. Perinteinen on monesti hyvä. Sen lisäksi mietin sekaan hieman piparkakun ruskeaa ja muita luonnon sävyjä. Lumiset maisemat ovat ne, jotka tulivat puskasta ja kaupan päälle syyslomareissulla. En olettanut tähän sarjaan sisältyvän lumikortteja, vaikka joulukorteista onkin kyse.

Minun mielestäni jouluna ei nimittäin tarvitse olla lunta. Olen viettänyt joulua Lapissa lumikinosten keskellä ja aurinkomailla palmujen alla. Siihen väliin mahtuu tietenkin monta erilaista joulua, mutta yksi asia on varma - jos ei ole joulutunnelma kohdillaan omassa päässä, niin ei se sinne kyllä lumen mukanakaan leijaile. Lumi tuo tunnelmaa, sitä tietenkin jouluna kaivataan, mutta kyllä se joulun mieli on muuta kuin lumi ja joulusauna.

Yksi rakkaimmista joulun muistoista on pari vuotta sitten joulupäivältä, kun lähdimme kävelylle. Ruoho oli vihreää kuin kesällä, aurinko paistoi ja lämmintä oli reilusti yli kymmenen astetta. Kaikkialla oli hiljaista ja rauhallista, jopa pääni sisällä. Siinä hetkessä tunsin joulun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti