14.8.2017

MYRSKYÄ ODOTELLESSA

Viikonloppuna odottelimme myrskyä saapuvaksi.
Tänä kesänä on tapahtunut luvattoman usein niin, että säätiedotus ei ole pitänyt paikkaansa laisinkaan. Monesti muutos on ollut parempaan suuntaan - lupauksista huolimatta aurinko on vähintään kurkkinut pilvien raosta. Siksi päätinkin jossain vaiheessa kesää, että lopetan lupausten lukemisen ja keskityn elämään vallitsevan säätilan mukaisesti. 

Mutta myrskyä ei pysty sivuuttamaan. Se oli uutisissa, lehdissä ja somessa. Se oli tulossa ja tulikin - mutta ei meille. Aiemmin kesällä varauduimme kovaan myrskytuuleen rullaamalla markiisin sisään, paketoimalla aurinkovarjot huolelle suppuun ja kiikuttamalla kaiken helposti lentävän sisätiloihin. Kuinka sitten kävikään - tuuli ei koskaan saapunut, ainakaan siinä määrin, kuin piti.

Myrskykään ei päässyt meille asti viikonlopun aikana. Sinänsä onnellista, koska myrsky ei ole leikin asia. Silti harmitti. Kyllä kesään vähintään yksi kunnon myrsky kuuluu, eihän se ole muuten kesä laisinkaan! Vettä saimme onneksi taivaalta sopivassa määrin, kaksi salamaa ja kaksi jyrähdystä. Sen verran myrskyä kuitenkin, että lapset piti komentaa vedestä pois. 

Loppukesän ensimmäinen paras mökki-ilta on nyt koettu - markiisin alla pilkkopimeässä lämpimässä elokuun illassa, kynttilöiden lepattaessa ja sateen ropistessa. Kiitos kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti