25.7.2017

KESÄILLAT

Valvominen on parasta.
Eräs naistenlehti teki kyselyn, jossa piti valita kesäaamu tai kesäilta. Mieluusti sitä valitsisi kummankin, koska molemmissa on puolensa. Viime keväänä heräsin aamuyöstä ja huussimatka venyi aamukahviin, kun jähmetyin tuijottamaan auringonnousua ja järvellä hiipivää sumua. Jos uni loppuu kesken, niin mökillä sekin on ihan ok. Muun perheen nukkuessa saa aivan rauhakseen napsauttaa kahvinkeittimen päälle ja hörpätä kupin kuumaa järvelle tiiraten. Herätä uuteen päivää yhtä aikaa luonnon kanssa.

Tänä kesänä on kuitenkin käynyt niin päin, että monesti on oltu hereillä sekä luonnon nukahtaessa, että herätessä. Kesäyöt eivät järin lämpimiä ole olleet, mutta eivät liian kylmiäkään. Ja sitä paitsi - ei ole epäilystä etteikö sauna lämmittäisi jäisimmänkin tyypin! Järveen on mentävä myös joka yö, näytti mittari mitä hyvänsä.

Alussa mainittuun kyselyyn palatakseni - 68% valitsi kesäaamun ja 32% päätyi kesäiltaan. Taidan itsekin kallistua jälkimmäiseen. Valintaan vaikuttaa luultavasti varsin vahvasti se, että illalla alkaa aikuisten aika. Se aika, kun lapset ovat nukkumassa aitassa, sauna lämpiää ja grillissä lepattaa tuli. Kynttilät tuikkivat, jutellaan ystävien kanssa -  ja mökkijärvestä nousee parikiloinen kuha.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti