23.5.2017

KUULUMISIA VINTILTÄ


Kesä tuli, ilma lämpeni.
Ei meinaa ihminen malttaa kömpiä vintille, on paljon kiinnostavampaa puuhata pihalla kaikenlaista. Näistä kuvista vintti on kuitenkin edennyt jo ihan reilusti. Katto on levytetty, samoin lattia. Seinistä puuttuu vielä osa levyistä.

Tällaisen vinonvänkyrän vintin levyttäminen ei tietenkään ole niin helppoa, mitä äkkiseltään voisi kuvitella. Silmä huijailee ovelasti ja vinouden huomaa vasta, kun levy on kiinni pinnassa. Lattiasta osa koolattiin aiemmin uudestaan, mutta lähinnä katon kanssa on omat haasteensa. Saumoista ei saa niin nättejä, kuin suunnitelmissa oli. Sen minä olen tässä elämässä oppinut, että liiallinen suunnittelu on pahasta. Silloin pettyy ihan kamalasti, jos kaikki ei mene täsmälleen suunnitelmien mukaan. Kun asiat on mietitty, mutta ei liian tiukasti lyöty lukkoon, on helmpompi hyväksyä muutokset.

Vintin osalta muutokset ovat tosin loppujen lopuksi melko pieniä. Lähinnä sellainen, että kattoon pitää keskisaumaan viritellä jonkinlainen suoja, koska levyt eivät vain tykänneet passata yhteen tarpeeksi nätisti. Rakentajalla oli tähän jonkinlainen suunnitelma olemassa, itse tyydyn nyökyttelemään. Melko monesti joudun myöntämään, että en ole perheen ainoa viisas ja päättävä aikuinen.

Vintti on siis jo mallillaan. Muutama levy jäi laskuista uupumaan, joten niiden hankkimisen jälkeen lyödään loput seinälevyt paikoilleen. Sen jälkeen onkin aika kaivaa isosaha esiin ja tempaista reikä vintin lattiaan portaita varten. Elämme jännittäviä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti