22.5.2017

KOTONA TEHDYT MATOT

Uusi viikko - ja kesä. Tänään on hyvä päivä kertoa hyvistä matoista.
Kovin vähän on ystäviä, jotka on saanut tuntea lähes koko elämänsä ajan. Senjaan tutustuin alle kouluikäisenä. Tuolloin muutaman vuoden ikäero tuntui huimalta, enää ei niinkään. Tuolloin opetin Senjan pyörimään karusellissa. Vauhtia riitti ja opetus oli niin legendaarinen, että sitä ei herkästi unohda. Kun ihmistä pyörittää tarpeeksi kovasti ja kauan, lähtevät sisuskalunsakin ikäänkuin elämään omaa elämäänsä. En vieläkään osaa olla pahoillani tapahtuneesta.

Senja on mahtava ihminen. En lähde henkilökohtaisia mieltymyksiäni häntä kohtaan tässä kohtaa nyt sen suuremmin avaamaan, se tehdään yksityisesti. Sen kuitenkin kerron, että tämän vuoden alkupuolella Senja laittoi pystyyn Orvokin - sisustuskaupan joka kiertää pitämässä sisustuskutsuja ympäri Suomen. Senjalta voi tilata tuotteita myös postitse. Sisustus Orvokin löytää facebookista ja instagramista. Noiden linkkien takaa löytyy tietoa Orvokista, yhteystiedot ja kuvia tuotteista. Instagram päivittyy ahkerasti ja uudet tuotteet voi bongata kätevästi somessa. Senjalla on myös kotonaan Nurmijärvellä pieni putiikki, josta voi käydä hankkimassa sisustustuotteet samantien mukaan.

Saunan pukuhuoneen valmistuessa  mietin sinne sopivia mattoja. Niiden pitäisi kestää kosteutta ja likaa, saisivat olla luonnomateriaalia ja väriltään armolliset. Silloin sattui sopivasti niin, että Senja tuli ystävälleni sisustuskutsuja pitämään ja bongasin kauniiden mattojensa seasta nämä pienet juuttimatot*.

"Village Home, hyvän tahdon designia. 
Village Home on sisustuksen korkealaatuinen, täysin käsityönä valmistuva design-tuotesarja, joka työllistää tällä hetkellä yli 5000 bangladeshilaista naista 200 eri kylässä ympäri maata.

Village Homella työskentelevät naiset tulevat maaseudulta, köyhimmiltä alueilta. Naiset saavat käsityöstään 2,6 - kertaisen palkan tehdastyöläisiin verrattuna ja he saavat työskennellä kotonaan perheidensä parissa. Village Home ei teetä tehdastyötä.

Village Homen tavoitteena on vahvistaa naisten asemaa Bangladeshissa Reilun kaupan periaatteita noudattamalla ja tarjoamalla mahdollisuudet parhaisiin mahdollisiin työolosuhteisiin ja toimeentuloon.

Village Home ostaa materiaalinsa suoraan kohdekylän tuottajilta ja kunnioittaa designissaan perinteisen bangladeshilaisen kansankäsityöperinteen kuoseja - toki myös päivittäen niitä eurooppalaiseen, skandinaaviseen makuun ja elämäntyyliin sopivaksi."

Kaikki Village Homen tuotteet tehdään 100% käsityönä ekologisista materiaaleista. Pikkumattojen (50 x 80cm) lisäksi juuttimattoa löytyy myös pyöreänä versiona, joissa halkaisijat 120cm ja 180cm.
Lue lisää kotona tehdyistä matoista Village Homen sivuilta. Sivuilta löytyy myös mielenkiintoista kuvamateriaalia mattojen valmistamisesta.
Olen oikein tyytyväinen näihin pikkumattoihin. Sopivat monenlaiseen tilaan, ovat ekologiset ja vieläpä kohtuuhintaiset. Kaksi mattoa majailee siis tätä nykyä pukuhuoneessa. Toista mallailin huussin eteenkin - istui niin nätisti, että pitänee laittaa Senjalle viestiä. Jos kiinnostuit matoista tai haluaisit järjestää sisustuskutsut kotonasi, ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä Senjaan! Senja piti pari viikkoa sitten vinkkauksestani kutsut tuttavani Melinan luona. Melinan kirjoituksen kutsuista löydät täältä.

* Matot saatu blogiyhteistyön kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti