12.4.2017

VINTTI

Mökin yläkerrasta löytyi huone.
Taannoin, kun olimme ensi kertaa mökkiä katsastamassaa, huomasimme mökin yläosassa pienen ikkunan. Tuo ikkuna näkyy, kun aitalta katselee järvelle päin. Edes välittäjä ei tiennyt tuosta vintti-ikkunasta ja sen takana olevast tilasta mitään, joten kiipesimme sitä samantien katsomaan. 

Vintiltä löytyi ihan oikea huone. Tällaisia kesähuoneita on tehty taloihin ja mökkeihin ennen muinoin paljonkin. Tähän huoneeseen pääsee ainoastaan ulkokautta, terassin katossa olevasta luukusta. Puolet vintistä on tehty ihan virallisestikin huoneeksi - seinissä ja katossa on paneelit, lattiassa jokin muovimaton tapainen ja päällä pikkasen elämää nähnyt matto.

Huoneesta löytyi myös levitettävä laveri, pieni lipasto ja jopa tyyny, jonka ostohetken voisi päätellä olleen joskus 70 - luvulla. Pään laskeminen tyynylle ei juuri houkutellut, joten tyyny lähti lipaston kanssa kaatopaikkakuormaan. Sänky on sen verran hyväkuntoinen, että saa osakseen hionnan ja uuden maalin.

Musta mökki on pieni, noin 20 neliötä. Siksi vintin lisäneliöt otettiin ilomielin vastaan. Tämän kevään pienenä urakkana on tehdä vinitistä asumiskelpoinen. Aloitettu on.

1 kommentti:

  1. Huippu löytö! Innolla odotan, mitä tästä seuraa :)

    VastaaPoista