22.1.2017

REIKÄ JÄÄSSÄ

Reikä jäässä, jota myös avannoksi kutsutaan.

En ole ollut kovinkaan innokas jäihin dippailija aiemmin, oikeastaan vasta tänä talvena olen uskaltautunut tuon harrastuksen pariin. Avantoja on kyllä mökillä nähty joka talvi monenmoisia, mutta olen tyytynyt tärisemään vieressä.

Eilen oli mitä parhain talvipäivä, aurinko paistoi ja jotenkin oli aika huikea ilma. Iltakin oli sen mukainen, kun taivas pukeutui parhaimpiinsa ja sinisessä hetkessä oli myös pinkin sävyjä. Ei ole tuollaisia taivaita ainakaan meilläpäin Suomea turhan paljon tälle talvella nähty.

Avantodippailun voi aloittaa varovasti tai vähemmän varovasti, niin kuin  minkä tahansa uuden kokeilun. Muille nynnyille tässä pieni vinkki varovaiseen aloittamiseen.

Ensin pelkät nilkat, seuraavalla kerralla muniin asti, kuten lapsilla on tapana sukupuolesta välittämättä todeta. Kolmannella kerralla pelkkä munien huljuttelu tuntuu jo ihan nynnyjen touhulta, ja on ihan sama käydä hartioita myöten. Siinä vaiheessa olen itse tällä hetkellä. Seuraava haaste on pidentää avantoaikaa pelkästä dippailusta hitaaseen viipymiseen. Ja yrittää pitää polvet vähän vähemmillä verinaarmuilla, jää on näet yllättävän terävää. 

Ehkä joku päivä uin pienen ympyrän jäähileiden keskellä. Silloin on tosin syytä tehdä pikkuisen isompi reikä jäähän.

1 kommentti: