4.1.2017

3. LISÄLUUKKU - OMENAPIIRAKKA

Joulukalenterin kolmas ja viimeinen lisäluukku pitää sisällään omenapiirakan.

Ei nyt ehkä mikään selkein leivonnainen joulukalenteriin. Siksikö lie jäikin lisäluukkuihin vaikka olikin ihan ensimmäinen joulukalenteria varten kuvaamani luukku? Omenapiirakka on kuitenkin torttu ja leivonnainen muiden joukossa, joten nostanpa höyryävän piiraan pöytään näin pakkaspäivien kunniaksi!

Omenapiirakka ei ole syksyn omistuksessa, vaan sitä voi tehdä ihan milloin vain. Kun ei omasta puusta pääse talvella omenaa poimimaan, niin kaupasta saa aivan yhtä kätevästi. Netti on pullollaan Maailman parhaan omenapiirakan ohjeita, koska yhtä monta on hyvää piirakkaa, kuin on tekijöitäkin. Se on merkki piiraan helppoudesta, mutta myös maukkaudesta.

Otappa vinkistä vaari ja vastaanota jäävarpaiset luistelijat lämpimällä omenapiiraalla. Lähtökohtaisesti vielä parempi vaihtoehto on leipoa piirakka ihan vain itselle ilman sen kummempaa syytä. Päälle kun vielä liruttaa sopivasti kinuskikastiketta, niin jopa ei torttu siitä parane!

Tuo kuvissa näkyvä piiras on tehty ohjeella, jonka hukkasin. Siksi tästä lopusta ei löydy ohjetta eikä linkkiä reseptiin. Se oli kuitenkin yksi piiras muiden maailman parhaiden omenapiirakoiden joukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti