2.1.2017

TALVEA

Joululoman mökkisauna mielessä edelleen. Avantoa unohtamatta.

Tänä vuonna lunta on hyvin maltillisesti, tosin viime vuonna tähän aikaan sitä ei ollut ainakaan yhtään enempää - luultavasti vähemmän. Helmi-maaliskuun aikana saatiinkin sitten sen verran reilusti tuota taivaan valkoista, että mökillä sai lapioida ihan urakalla. Lunta oli tuolloin yli polven, nyt vain nilkkaan.

Laituri unohtui nostaa ylös syksyllä, siksi avantoon pääsi kätevästi portailta laiturin päästä. Toivoa sopii, että laituri ei ota kovin kovasti osumaa talven aikana. Vaikka toisaalta sitten olisi oivallinen ja pakottava syy tehdä uusi laituri, sitä kun on kuumoteltu. Kaikki uskaltautuivat avantoon, jos ei nyt ihan kokovartaloisesti, niin puolikkaasti ainakin.

Säikähdin mökin takaa löytyneitä jälkiä lumessa, näyttivät ison miehen saappaan jäljiltä. Seurasin jälkiä ja sieltä ne tulivat, jostain grillipaikan takaa, aivan selkeät kävelyjäljet. Jonkun tunnin päästä tallustin huussia kohti ja huomasin samat jäljet. Samat jäljet, jotka kulkivat ihmistä varten rakennetun kulkuväylän vieressä pitkän matkaa, kunnes hyppäsivät laudoitetun polun yli ja katosivat metsään. Ihminen taitaa olla sen verran mukavuudenhaluinen, että kulkisi automaattisesti laudoitettua reittiä eikä kivikkoista metsänpohjaa, jos kerran valita saa. Uskon viisampaa ja luotan, että kyseessä oli isokoipinen eläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti