13.4.2017

HUHTIKUU

Melkein pääsiäinen.
Alkuvuosi meni hujakassa. Ei ehtinyt mökille, eikä huvittanut vaikka olisikin ehtinyt. Talvimökkeily ei ole suoranaisesti houkutteleva vaihtoehto, kun seinissä ei ole eristystä. Muutamaan saunomiskertaan jäi tämän talven mökkeilyt.

Mutta nyt on kevät! Yläkerran kimppuun kun kunnolla päästään, niin sitten voisi tarjeta yöpyä jo vähän viileämmälläkin kelillä. Aitassahan sitä on nukuttu tähän asti, mutta viime vuoden ensimmäiset mökkiunet jäivät mieleen lähinnä siitä tunteesta, kun untuvamakuupussiin kääritystä vartalosta karkaa lämpö pään kautta niin, että kohina käy! Siitä viisastuneena voisi mukaan pakata esimerkiksi pipon, tai sitten rakentaa mökkiin lisää kerroksia.

Mökissä on pieni takka, mutta ei varaava sellainen. Lisäksi siellä on ilmalämpöpumppu. Koska lämpö nousee ylöspäin, niin voisi loogisesti päätellä, että yläkerrassa olisi lämpimämpi, kuin maaperästä kylmää hohkaavassa alakerrassa. Näin ollen pärjäisi hieman ohueammalla pipolla hieman aikaisemmin.

Paksusti on vielä jäätä mökkirannassa. Tähän aikaan vuodesta tuntuu aina aivan hullulta, miten muka reilun kuukauden päästä on uitu samassa rannassa esimerkiksi viime kesänä? Niin se on luonto ihmeellinen, että kun se ottaa lämmön tosissaan päälle, niin jopa alkaa sulamaan. Hiirenkorvia odotellessa tuijottelen ulkona tällä hetkellä mellastavaa lumimyräkkää hieman epäuskoisena. Mutta vain hieman - kyllä se kesä sieltä tulee.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen blogi sulla, jumitin koneella ja luin läpi kaikki postaukset yhteen syssyyn. Itsekin mökkiläisenä sitä aina kiinnostuu, miten ja millaisiin ratkaisuihin itse kukin päätyy. Eilen käytiin - tai siis yritettiin käydä - omalla saarimökillä. Palattiin takaisin vastarannasta sen jälkeen kun oli kengät täynnä vettä. Ja todettiin, että mennään sitten veneellä äitienpäivän aikaan perille saakka. Kyllä se siihen mennessä jo sulattaa, kun nytkin oli rannat jo auki.
    Terveisin Keekis

    VastaaPoista