3.12.2016

3. JOULUINEN KRANSSI JA KUINKA SE TEHDÄÄN

3.12
Tämän päivän luukusta putkahti pieni kranssi. Alunperin tässä luukussa piti oleman jotain aivan muuta, mutta kun näin ihanan ystäväni Tiinan kalenterin luukun tälle päivälle - päätin, että tänään olkoon myös tässä kalenterissa kranssi-päivä. Tiinan kranssi on kauniin runsas ja värikäs, tämä toinen taas yhdestä vihreästä kasattu, mutta nättejä kumpainenkin. Tälle päivälle suunniteltu luukku siirtyy siis toiselle päivälle.

Olen viime vuosina viehtynyt kovasti tekemään kransseja itse. Syykin on selkeä - sain siihen vihdoin ja viimein selkeät ohjeet, kun ihan kädestä pitäen opastettiin. Olen nimittäin niitä ihmisiä, jotka hahmottavat asiat vasta itse tekemällä - vähän sinnepäin annettu ohjeistus ei kertakaikkiaan tavoita sitä kohtaa aivoista, joka käsillä tekevää ihmistä määräilee.

Tämän pikkukranssin materiaalin bongasin metsänreunasta lauantaikävelyllä. Joku viisas varmasti osaa nyt tuon kauniin vihreän nimenkin kertoa, itse en saa sitä kertakaikkiaan päähäni juuri tällä hetkellä. Kaunista on kuitenkin kuin mikä - eikä jättänyt rauhaan, vaan oli seuraavana päivänä pakko käydä muutama risu tempomassa koriin jatkojalostusta varten.

Mitä ohjeeseen tulee, niin täältä ystäväni Kaisan viime vuotisesta joulukalenterista löytyy hyvin selkeä ja yksinkertainen ohje, jolla kuka tahansa saa sanoman menemään perille ja käsille töitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti