16.12.2016

16. KYNTTILÄ KIERRÄTYSPURKKIIN

16.12
Tämän päivän luukussa kierrätyspurkillinen kanelikynttilää.
Jo muutama vuosi sitten ostin kierrätyskeskuksesta purkin. Kannen kyljessä on päivämäärä 17.04.96, joten alkuperäinen purkissa säilötty tuote on hävitetty ajat sitten, mutta tänä vuonna astia pääsi uusiokäyttöön. 

Onhan tuo vaan kaunis. Niin kaunis, että silloin sen kotiin rahtasin ja kaikki nämä vuodet olen jemmannut, vaikka paljon muuta hävittänyt. Uudessa elämässään purkki saa siis toimittaa kynttilän virkaa. Eikä minkä tahansa kynttilän, vaan joulukynttilän! Tämä purkki on ollut pöydällä aitiopaikalla jo marraskuusta lähtien, joten omaan käyttöön pääsi, mutta olisi kyllä oikein kaunis pieni joulutuliainenkin. 

Kynttilänteko-ohjeita on netti pullollaan, joten tälläkään kertaa en lähde omaa versiota tänne kirjaamaan. Sen verran vain, että joskus muinoin valoin kanelikynttilän, josta puuttui se oleellinen - tuoksu. Tällä kertaa sain tuoksun mukaan. Mysteerijuttuja nämä toisinaan, mutta lisäsin kanelia melko reippaasti ja lopuksi ripottelin vielä kuivuvan kynttilämassan päällekin suoraan pussista. Siinä saattaa olla syy tuoksulliseen tuoksukynttilään, mutta mitään en vanno.

Lasipurkkiin valetun kynttilän ohje löytyy esimerkiksi täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti