17.12.2016

17. NOKIPAINANTA

17.12
Tässä luukussa ihmetellään joulukuun kulumista ja vinkataan helposta ja herkästä painotekniikasta.

Nimittäin tasan viikko jouluaattoon! Nopeasti on kulunut tämä joulukuu, nopeasti ja mukavasti. Tämän luukun jälkeen joulukalenterissa enää seitsemän luukkua avaamatta. Törmäsin positiiviseen ongelmaan - luonnoksista löytyy kymmenen luukkua, joten joudun karsimaan. Tai sitten jatkan joulukalenteria pikkuisen tammikuun puolellakin.

Eräänä iltana jokin aika sitten pääsin nokipainannan lähiopetukseen. Kokemus oli täysin uusi, mutta kovin miellyttävä. Pyörä lähtee herkästi allekirjoittaneella keulimaan, joten tulin sitten ahkeroineeksi sen verran ison pinkan kuvia, että niitä riittää joululahjoiksi asti.

Tarkalleen ottaen näiden kuvien ahkerointi ei kovasti aikaa vaadi - ja sehän on aina hyvä asia. Ihan jokainen yritys ei onnistunut, mutta onneksi nokipainannassa pienet virheet ovat vain plussaa. Käsityö saa näkyä - sitä kutsutaan yksilöllisyydeksi.

Paperin lisäksi noella voi painaa myös vaikkapa vanerille ja kuulema myös kankaalle. Noki pysyy paperissa hämmästyttävä hyvin, se ei leviä vaikka ihan reilusti sormella hinkkaa. Kankaan pesusta voi toki maalaisjärjellä jotain päätellä, en välttämättä uskaltaisi lähteä kokeilemaan. Koristetyynynpäälliseen, seinätauluun, verhoon tai muuhun ei niin herkästi pesua kaipaavaan tekstiiliin olisi varmasti loistava idea. 

Ystäväni Piia on kirjoittanut nokipainannasta enemmän ja täältä löytyy Hennin ohjeet nokipainantaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti