10.12.2016

10. GLUTEENITTOMAT LAKRITSIPIPARIT

10.12
Kaikkea pikkuisen kummallisen kuuloista pitää aina testata - tässä luukussa linkki yhteen sellaiseen.

Instagramissa alunperin törmäsin näihin gluteenittomiin lakritsipipareihin ja päätin laittaa ne välittömästi testaukseen. Ensinnäkin siksi, että lakritsia parempaa ei olekaan ja toisekseen ihan vain siksikin, että ohje on gluteeniton, joten se on aiheellista testata. Kaupasta en nimittäin ole löytänyt valmiina kovinkaan maukkaita gluteenittomia pipareita - ja kyllä näin joulun alla se on suuri vahinko.

Tein taikinan edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Elämäni ensimmäinen piparitaikina muuten, eikä ollut lainkaan vaikeaa. Seuraavana päivänä kaivoin taikinan jääkaapista ja muotit kaapista, mutta kuten kuvista näkyy, kovin ovat nämä piparit yksinkertaisen muotoisia.

Ohjeesta poiketen suosittelen jauhojen lisäämistä. Oma taikinani junttautui niin kovaa pöytään kiinni, että jouduin lopulta kaivamaan kaapista kaurajauhot avuksi ja pyöreällä muotilla sain jonkunlaisia ympyröitä otettua taikinasta - muut muodot oli vain pakko unohtaa. Tässä kohtaa saattoi gluteeniton leivonta jonkin verran tympäistä.

Lopulta olin kuitenkin oikein tyytyväinen, kun sain piparit tuskailtua pellille ja uuniin asti. Taikinassa lakritsin maku korostui ehkä hieman liikaakin, mutta valmiissa tuotoksessa maku on juuri sopiva. Taikinan kanssa painiminen kannatti, sillä nyt on purkki täynnä rapeita lakritsipipareita joulukuun kahvihetkiin. 

Gluteenittomat lakritsipiparit löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti