11.12.2016

11. LAHJAVINKKI TULIPESÄN OMISTAJALLE

11.12
Tämän päivän luukussa helppo lahjavinkki kaikille, jotka jonkinlaisen tulipesän omistavat tai nuotion äärellä joskus istuvat.

Kuten aiemmin jo kerrottua - mökkisauna lämpenee kesällä joka päivä. Lisäksi puita työnnetään takkaan ja myös nuotioon, sillä yleisesti ottaen ruoka valmistetaan nuotion äärellä lähes päivittäin.

Omasta mielestäni olen viime vuosina muuttunut suoranaiseksi ihmeidentekijäksi, mitä tulipesän sytyttämiseen tulee. Toisaalta olen kuullut tuohikopan tyhjenevän yllättävän nopeasti aina silloin, kun tulitikut ovat allekirjoittaneen kädessä. Oli miten oli, niin kiukaan pesän sytyttäminen pelkällä halolla on useimmiten jonkin verran työlästä, joten pieni apu ei ole pahitteeksi.

Siksi tein mökkisaunalle jouluviemiseksi sytykekiekkoja. Pitkin vuotta olen pistänyt talteen kynttilänpätkiä, jopa tuikuista olen kaivanut jämät steariinikeräyspurkkiin. Monesti tällaisiin jämiin jää kiinni tuhkaista sytytyslankaa tai muuta töhkää, joten eivät ole niin kauniita kynttilänvalamista ajatellen. Mutta tähän ideaan käy miten töhnäinen steariininjämä hyvänsä.

Sytykekiekkojen tekeminen on muutenkin varsin edullista ja helppoa. Niihin löytyy ohjetta monestakin eri paikasta, joten en lähde omaa versiota tänne kirjoittamaan. Hyvä ohje sytykekiekkojen tekemiseen löytyy vaikkapa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti