27.12.2016

1. LISÄLUUKKU - TARJOTTIMET

Nyt parin päivän huokaisemisen ja makoilun jälkeen on aika avata ensimmäinen joulukalenterin lisäluukku. Ei näitä ekstraluukkuja montaa ole, mutta tämä on kuitenkin niistä muutamasta se ensimmäinen.

Viime vuonna joulun alla tein melkoiset pinot erimallisia lätysköitä vanerista. Pannunalusiksi nämä alunperin tein, mutta hyvin ovat palvelleet myös leikkuulautoina ja kuten mainittua - tarjottimina. 

Pienten vanerialusten tekemiseen tarvitaan puumateriaali, kuviosaha, hiomapaperi ja suoja-aine. Näissä käytin suoja-aineena saunasuojaa, joka suojaa kosteudelta. Osan alusista käsittelin mustalla ja osan läpikuultavalla suojalla. Tokihan en ole uskaltanut suositella näitä elintarvikkeiden pitoon juuri tuosta syystä - en tiedä onko pinnasta mahdollisesti irtoava saunasuojahöty syötäväksi sopivaa, mutta omassa käytössä olen käyttänyt varovasti kuitenkin. Pannunalusiksi rohkenen kuitenkin suositella näin ihan julkisesti.

Simppelin yksinkertaisia ovat nämä vanerikaunokit. Saavat roikkua ihan reilusti esillä, eikä tarvitse piilotella kaapin perukoille. Materiaalikustannuksetkaan eivät nouse koviksi, jos vaneria löytyy jemmasta tai rautakaupasta pienempinä paloina. Ilokseni tiedän nyt, että ainakin Starkista saa vaneria ostettua juuri tarvittavan kokoisen palan, jonka lisäksi sahaamon puolelta löytyy pientä jämäpalaa halpaan hintaan. Aina ei siis tarvitse olla kokonaista levyä ostamassa pientä askarelua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti