14.7.2016

TERASSI JÄRJESTYKSEEN

Vanhan naulakon uusi elämä.
Aiemmin kerroin kesäpedistä, joka syntyi eräänä iltana terassin kulmaukseen. Samaan syssyyn oli tietenkin sama laittaa muukin terassi kuriin ja järjestykseen.

Terassi on juuri se paikka, johon kerääntyy tavaraa ihan kuin itsekseen. Se on oivallinen paikka säilyttää niin sisä- kuin ulkorompettakin, joten tavaraa totta tosiaan riittää ja kaiken lisäksi sitä ilmaantuu terassille kuin itsestään.

Kesäpedin alle mitattiin tilaa suurille koreille, joissa on kätevä säilyttää usein tarvittavia asioita, kuten vilttejä, pihatuolien pehmusteita ja tyynyjä. Toinen kori taas sisältää mitä kulloinkin tarvitaan käden ulottuvilla, kuten tällä hetkellä maalipurkkeja - mökin sisällä on tapahtunut nimittäin pientä pintaremonttia. Kolmas kori on kenkäshowta varten ja neljäs pieni pitää sisällään kaikkea pientä, mutta tarpeellista. 

Ostaessamme mökin roikkui terassin seinällä ruskea hattuhyllyllinen naulakko. Nyt terassia järjestäessämme muistimme varaston nurkkaan viskatun naulakon ja sehän lähtikin samantien purkuun. Hattuhylly saa joskus tulevaisuudessa toimittaa kenkätelineen virkaa, tällä kertaa uuden elämän sai naulakko-osa. 

Koukut ruuvattiin irti ja lautapinosta löytyneestä paneelinpätkästä ruuvattiin naulakkoon hylly. Sen jälkeen koko komeus käsiteltiin mustaksi, koukut ruuvattiin takaisin ja niin saatiin terassille uusi hylly, joka nyt roikuttelee itsessään milloin mitäkin - pyyhkeitä, reppuja, aurinkolaseja, mekkoja, lyhtyjä ja avaimia. Hyllylle taas voi laskea kädestään pieniä tärkeitä tavaroita talteen, korkealla olevia asioita on näet vaikeampi hukata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti