13.7.2016

KASVIHUONE KUKKII

Elämme sitä hetkeä kesästä, kun kasvihuone kukkii.
Olen tässä nyt ensimmäistä kertaa elämässäni tilanteessa, jossa yritän saada vihertävät ystävät tuottamaan satoa - ja ihan yleisesti ottaen pysymään hengissä

Tomatti, kurkku ja kesäkurpitsa kukkii, se on eittämättä hyvä merkki ja odotettavissa on jonkinlaista satoa, jos mitään traagista kuivumiskuolemaa ei tapahdu. Toinen helppo tapa kasvin kuolla on tuholaisitikat, jotka tietenkin ovat tähänkin kasvihuoneeseen löytäneet. Retiisit ja lehtikaali oli pakko hyvästellä, olivat suorastaan pelkkää reikää ja ihmeen olisi vaatinut, että noista kavereista olisi pöytään asti apetta saatu. 

Näyttää siltä, että paprikoista ei tule tämän vuoden puolella mitään, mutta chili tuottaa mukavasti satoa. Äkästäkin vielä, sitä testattiin viikonloppuna ja pikkusen liian iso pala tuli haukattua. Miten sitä ei koskaan usko, että niin pieni ja viaton voi olla niin polttava?

Yrttejä on syöty ahkerasti ja perheen nuorimmaiset jo totesivat, että jos ei tänään laitettais yhtään yrttiä ruokaan, jooko. Jatkamme jännittämistä ja huolenpitoa, vaikka kovin tapilta tuntuukin viherpeukalon suhteen juuri tällä hetkellä. Kantapään kautta pitää kasvihuoneen omistajan tomaattinsa leivän päälle viipaloiman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti