4.7.2016

KESÄN ENSIMMÄISET MUSTIKAT

Tänään sataa.
Viime viikolla saimme nauttia oikein viimesen päälle helteistä. Sen huomasi viimeistään siinä vaiheessa, kun lauma paarmoja kiersi ympärillä, minne sitten ikinä askeleensa suuntasikaan. Uimarit sentään pääsivät niistä hetkeksi eroon perinteisellä sukellus-taktiikalla. 

Myös hyttysiä on tänä kesänä huomattavasti edelliskesää enemmän. Eilen lähdimme eväsretkelle metsään - ja teimme ennätyksen! Koskaan ei ole retki loppunut niin lyhyeen, itse asiassa sen pituudeksi voi hyvinkin määritellä yhden haukkauksen voileivästä. Naapurin tätin talon ohi lampsiessamme saimmekin kuulla, että hyttysiä on metsässä nyt niin paljon, että olivat tuonkin naisparan meinanneet syödä elävältä!

Tänään lähdimme kuitenkin sadetta ja hyttysiä uhmaten haukkaamaan happea metsäpoluille. Ei mennyt montaakaan minuuttia, kun inisijöitä oli vähintäänkin korvan täydeltä, mutta huidoimme menemään ja saimmekin oikein somat pienen piiraan ainekset kerättyä kasaan. Myönnän suorastaan häkeltyneeni, että mustikoita löytyi reilusti jo tähän aikaan kesästä. Jossain mielen sopukoissa olen aina ajatellut mustikoiden tarkoittavan syksyn tuloa. Saapa nähdä saadaanko tänä vuonna yhtä paljon tuota sinistä herkkua, kuin viime kesänä. Ainakin tällä hetkellä hyvältä näyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti