6.7.2016

JUHANNUSMUISTOJA

Kolmas sadepäivä putkeen sai aikaan juhannusikävän.
Elämäni toinen mökkijuhannus. En yleisestikään ole hirveän kova intoilemaan juhlapäivistä, tai varsinkaan suorittamaan erityispäiviä vuosi vuodelta tietyn kaavan mukaan. Mökkijuhannus saunoineen ja syömisineen ei ole millään lailla kuulunut elämääni, vaan juhannusta ollaan vietetty aivan hyvällä mielellä milloin missäkin ilman sen suurempia suunnitelmia. Lapsuuden juhannuksia en saa muistini lokeroista kaivettua millään, joten mökkeiltiinkö silloin - sitä en muista.

Viime vuonna vietimme ensimmäistä juhannusta omalla mökillä - silloin satoi, rankasti ja koko ajan. Jäi grillailut ja fiilistelyt hieman vähemmälle, kun viitisentoista ihmistä yritti pysytellä hyvällä mielellä parinkymmenen neliön mökissä. Kävimme kuitenkin soutelemassa sateessa, se taitaakin olla ainoita muistoja viime juhannukselta.

Tämän kesän juhannus oli ihan muuta. Saimme nauttia niin epäjuhannusmaisista ilmoista, että ei paremmasta väliä. Ei sadetta, ei tuulta, ei pakkasta, ei rakeita. Aurinko paistoi, uimavesi lämpeni 22-asteiseksi, keinuttiin riippukeinussa ja otettiin uudet keittokirjat tehokäyttöön. Testasimme tahmeaa grillikanaa, kesäkeittoa ja bratwurstia hapankaalipedillä puolukkahillon kanssa - mansikkakakkuja unohtamatta.

Ensimmäistä kertaa elämässäni juhannus oli juhannus - täysin rento, hieman etukäteissuunniteltu, yhdessäolosta rakennettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti