24.5.2018

ON KERROTTU, ETTÄ KERÄILEVÄT IHMISET OVAT ONNELLISEMPIA

Kerroin keräilyharrastuksistani ja sain viestin -

On kerrottu, että keräilevät ihmiset ovat onnellisempia.

Tuohon väittämään on oikeastaan melkoisen helppo uskoa. Keräilevä ihminen fiilistelee jo saavutettua ja haaveilee kokoelman kartuttamisesta. Keräilevä ihminen on elossa siinä hetkessä ja katse on sopivasti tulevassa. Näin ainakin koen omalta osaltani tämän kynttilänjalkapuuhastelun kanssa, se ei nimittäin ole kovinkaan vakavaluontoinen harrastus.

Keräilen useampaa juttua. Keräilen sinivalkoisia Arabian lautasia (viimeisimmän olen tainnut ostaa kirpputorilta lähemmäs pari vuotta sitten). Keräilen sekalaisia kullan sävytteisiä kynttilänjalkoja (joita on vähän liian helppo löytää, koska nämä ei varsinaisesti ole mitään tämän hetken trendiesineistöä). Keräilen huussiin Shit-kortteja (niitä on neljä, mutta kehyksissä on vasta ensimmäinen, jonka mieheni löysi viime kesän kesälomareissulta Kustavin Savipajasta). Keräilemme koko perheellä saunamittareita mökkisaunaan (niitä on tällä hetkellä viisi, joista yksi on vanhasta kodista ja neljä muuta toisesta vanhasta kodista).

Tällä hetkellä en keräile muuta. Joskus olen kerännyt värillisiä raitapurkkeja. Sitten olen kerännyt vanhoja lakanoita ja muita kankaita, joille ompelin uuden elämän. Sitten olen kerännyt tarroja, jääkiekkokortteja ja jossain kohtaa jopa postimerkkejä. Olen keräillyt myös vihkoja, kyniä ja kiiltokuvia. Olen kerännyt kirjepapereita ja erilaisia kirjekuoria. Olen kerännyt myös kirjekavereita ja olen keräillyt runoja. 

Tämän hetken keräilykohteita on siis neljä - sinivalkoiset lautaset, kultaiset kynttilänjalat, Shit-kortit ja lämpömittarit. On siinäkin jo yhdelle ihmiselle kerättävää! Kovin kalliiksi tämä harrastus ei tule, eikä saunan ja huussin seinät ja keittiön pöydät täyty liian nopeasti, sillä nämä kaikki löydetään kirpputoreilta. Siinä vasta onkin keräilyn suola, kun ei koskaan tiedä minkä ankean päivän jokin huumoripitoinen saunamittari pelastaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti