18.5.2018

ILOITSE IHMINEN

Etsi, löydä ja iloitse.
Minä iloitsen siitä, että alkuvuoden vaikeudet alkavat pikkuhiljaa selkiytyä. Elämässä tulee vaiheita, kun ilon löytäminen tuntuu olevan kiven takana, joskus jopa sen alla. Epätietoisena ja surullisena on vaikea löytää ilon aiheita elämään, vaikka lopulta ei ole muuta vaihtoehtoa. Vaikeina hetkinä täytyy vain jaksaa luottaa siihen, että parempaa on edessä. Ja siihen luottaminen tietenkin on juuri vaikeimpina hetkinä helpommin sanottu kuin tehty.

Meillä kaikilla on välillä aikoja ja hetkiä, kun tuntuu, että ei minusta ole oikein mihinkään. Edellisenä päivänä on mennyt nukkumaan aivan tyytyväisenä itseensä ja omiin tekemisiinsä ja seuraavana aamuna herääkin epävarmana kaikesta. Kun silloin muistaisi, että onni syntyy siitä, että keskittyy hyvää mieltä tuoviin asioihin. Välillä tosin tekee oikein hyvää rypeä ihan urakalla, mutta johonkin sekin raja on vedettävä. Tiedän kyllä senkin, että vaikeimpina aikoina onni ei synny metsäretkestä, liikunnasta tai jäätelöstä. Ei ihmistä aina niin helpolla päästetä. Joskus ulko-ovesta poistuminenkin on jo suoritus itsessään ja silloin jos joskus tarvitaan uskoa ja toivoa parempaan huomiseen. 

Minä iloitsen siitä, että alkuvuosi on tuonut murheen lisäksi mukanaan myös hyviä asioita. Sellaisia, joista on saanut voimaa. Olen kammennut itseni lomalle, lyöttäytynyt seuraan, jossa on hyvä olla. 

Pääsiäisen korvilla löysin Instagramin kautta itseni varaamassa yösijaa Myllykylän tilalta. Tuolloin luonto ja ympäristö ei antanut vielä parastaan, mutta siitä huolimatta paikka ihastutti siinä määrin, että ehdin sinne tälle keväälle jo toisen kerran. Rauhaa ja lepoa, sitä se oli parhaimmillaan, vaikka valvoinkin toisen öistä murehtien. Ensimmäisenä iltana kävelyllä näimme tilan vieressä pellolla kolme valkohäntäpeuraa kirmaamassa auringonlaskuun. Toisena iltana pääsimme saunaan, jonka kauneutta ällistelimme taas suu auki.

Muistetaan rauhoittaa, etsiä ja löytää ne paikat, joissa tunnemme olevamme kotonamme ja tervetulleita omina itsenämme. Muistetaan rauhoittua ja löytää ne ihmiset, joiden seurassa saamme olla riittäviä juuri niin murheellisena ja epätietoisena tai iloisena ja tarmokkaana, kuin kulloinkin olemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti