16.10.2017

MIKSI TEIN KORTTEJA, MISTÄ NIITÄ SAA JA ARVONTA

Tein kortteja.
Olen jostain mystisestä syystä jo vuosia halunnut tehdä kortteja. En ole kuitenkaan keksinyt, että millä tavalla lähden asiaa lähestymään. Kuvissa piisaa, mutta kuinka valitsen sieltä ne muutamat, joita lähteä korteiksi asti kehittelemään?

Sitten kävi niin kuin monesti käy. Kun ei mieti, niin vastaus tulee ihan itsekseen. Niin syntyi tämä Metsä-sarja. Aihe on tietenkin minulle tärkeä jo muutenkin, joten sitä kautta oli helppo lähestyä. Toisekseen mietin, että vaikka en ole mikään Tommy Tabermann, niin josko laittaisin kortteihin pieniä ajatuksia niistä asioista, joita olen oppinut uupumuksestani ja siitä parantuessa?

Näin ollen eräänä päivänä otin paperin ja kynän, pistin ne hyllyn reunalle ja lähdin viikkaamaan pyykkiä. Sitten tuli lause, kohta perään toinen. Kirmasin pyykkikasan ja paperin ja kynän väliä hyvän tovin. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun paperi oli molemmin puolin täynnä ajatuksia. Mietin siinä lauseita katsellessani, että nuo on jostain tuolta mielen perukoilta tuohon paperille nousseet, joten aivan hyvin niitä voisi käyttääkin.

Päätin olla oman elämäni Tommy Tabermann. En niin  runollinen, enkä niin älykäskään, mutta jos oivallukset tulevat omasta kokemuksesta ja elävästä elämästä, niin on aivan varmaa, että ne koskettavat montaa muutakin.

Parhaan kommentin olen saanut naapurin lähes 80-vuotiaalta ihanalta tädiltä, joka soitti ja kertoi, että ei ole koko elämänsä aikana saanut niin koskettavia postikortteja. Silloin tiesin, että kannatti taas uskaltaa. Uskaltaa heittäytyä mukavuusalueen ulkopuolelle, tuoda rohkeasti julki tuntemuksensa ja luottaa siihen, että minut ymmärretään oikein. 

Näitä (ja muita, mutta niistä lisää myöhemmin) kortteja myynnissä Parolan aseman Joulumarkkinoilla 25.11 ja Ahjolan joulumyyjäisissä Nurmijärvellä 9.12. Jos et pääse osallistumaan ja haluaisit kortteja omaksasi, niin laitappa viestiä pienimustamokki ( a ) gmail . com

Laitanpa tähän vielä arvonnan.

Arvon sunnuntain 22.10 iltana onnettaren suosikille Metsä-korttisarjaa yhden setin (8 kpl). Osallistu jättämällä kommentti. Pelkkä puumerkkikin riittää, mutta mielelläni kuulisin, mikä näistä yllä näkyvistä korteista eniten uppoaa. Onnea arvontaan!

Ps. Instagramissa @pienimustamokki meneillään myös arvonta, jossa voit voittaa korttisarjan sekä itsellesi, että ystävällesi!

Arvonta on päättynyt, kiitos osallistuneille!

20 kommenttia:

 1. Ihanat kortit, jotka henkivät samaa lämpöä ja visuaalista ilmettä kuin blogisi! Mahtavaa, että meillä on uskaltavaa porukkaa, sillä meidän muiden kodit ja tavarat saavat uuden merkityksellisemmän ilmeen tällaisilla tuoteilla! :)

  VastaaPoista
 2. Kaikki sienikortit iskevät kyllä minuun, sienihulluun. Ehkä kuitenkin eniten tuo "Uskalla olla ihana". Mihin hintaan näitä saa sinulta tilattua? Setti vaiko irtokortteja? Onnea tästä uskalluksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nonna! Kortteja voi tilata minulta sähköpostin kautta hintaan 2e/kpl tai koko setti 15e/8kpl + mahdolliset postikulut. :) Kiitos kauniista sanoistasi <3

   Poista
 3. Minusta kaikkein ihanin on ylärivin Luonto on kuin hyvä ystävä, ottaa vastaan sellaisina kuin olemme. ❤️ - Laura

  VastaaPoista
 4. Kaikki paras sinussa on jo olemassa <3 -helii

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat nämä, ihan jokainen! Mutta eniten kolahtaa "hyvä ystävä" ja "sinussa". -memmu

  VastaaPoista
 6. Rohkaisevia ajatuksia ja niin tosia! "Uskalla olla ihana" iskee.

  VastaaPoista
 7. Ihania kortteja! Oma lempparini on tuo "Kaikki paras sinussa on jo olemassa" :)

  VastaaPoista
 8. Ihania, kauniita ja puhuttelevia kortteja. "Luonto on kuin hyvä ystävä" -kortti iskee juuri nyt tähän hetkeen.

  VastaaPoista
 9. Iranian kaikki hieman eri tilanteisiin. Ehkä nyt kolahti Onni on.....

  VastaaPoista
 10. Aivan Ihania kaikki! 'Uskalla olla ihana' - osuu ... ;o)

  VastaaPoista
 11. Kuinka kivoja! Suosikki on yllättävän vaikea valita, mutta tuo sienet jonossa on jotenkin eniten hellyyttävä.

  VastaaPoista
 12. Vaikea valita.. ehkä eniten iskee tuo jossa on kantarellit järjestyksessä, samanlaisina, erilaisina, saman arvoisina. Niin kuin me kaikki.

  VastaaPoista
 13. Jokainen, yhdessä ja erikseen - niin kauniita, että hengästyttää!

  VastaaPoista
 14. Nää on vaan niin hienoja! Osuu ja uppoo niin kuvat kuin tekstit :)

  VastaaPoista
 15. Vaikea valita vain yhtä mieleisintä monen ihanan kortin joukosta, mutta kyllä tuo 'Uskalla olla ihana' on niin söpö! :)

  VastaaPoista
 16. Ihania kortteja ja parasta on, että joku tekee ja toteuttaa, uskaltaa. Eniten osui tuo "Kaikelle on aikansa". Olen ollut monta vuotta kotiäiti ja pakertanut gradua samalla gradua päiväuniajat ja yötunnit. Nyt kun valmistuin, ei yhtäkkiä olekaan töitä, kun uupuu työkokemusta - ei auta projektiosaaminen ja kaaoksen hallinta kotona. Yritän ajatella, että kaikella on aikansa ja kohta on minunkin vuoroni.

  VastaaPoista
 17. Ihania kaikki, mutta nuo sienet rivissä on kyllä lemppari! Voisun laittaa kaikki uuden kodin hirsiseinälle<3

  LottaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita kuvia ja koskettavia tekstejä ������ -Outi

   Poista
 18. Sienet ja apila! Ihania kyllä kaikki muukin!

  VastaaPoista