26.5.2017

KESÄKEITTIÖ

Jokaisella mökillä lienee kesäkeittiö. Jos ei sen virallisempaa, niin nuotiopaikka ainakin.

Tämä tuvan ikkunan alle asettautunut köökki pitää sisällään kaasuhellan ja kaasugrillin. Pikkusen takana viistossa sijaitsee perinteinen nuotiopaikka, jossa yleensä paistetaan makkarat ja muut. Kaasugrilli on suurempaa syöjäjoukkoa varten, kun pieni nuotio ei enää riitä kaikkea sapuskaa kypsentämään.

Tämän hetken kesäkeittiö näyttää siis tältä. Tarkoituksenamme on rakentaa katoksellinen oikea kesäkeittiö, mutta tämäkin palvelee näin oikein hyvin. Pöytäryhmän päälle on mökin edellinen asukas hankkinut aukaistavan katoksen. Se ei ehkä ole suoranainen silmänilo, mutta eipä tarvitse kokkaillessa pelätä, että taivas repeää niskaan kesken kaiken. 

Ruokapöydän ympärillä on tällä hetkellä vanhukset koolla. Korituolin sain ystäväni vanhasta autiotalosta, kaksi muuta ovat mökiltä löytyneet. Toinen nitkui niin pahasti, että oli jo kaatopaikkaa kohti hiipimässä, kun vielä kuitenkin nappasin kiinni ja ruuvasin kasaan. Nämä kaksi kaverusta olivat ruskeaksi maalatut. Maalia oli monta kerrosta ja sen verran tymäkkää tavaraa, että raavin isoimmat irtopalat irti, pikkusen käsin hiasin ja ihan pokkana maalasin. Lisäaikaa ainakin saivat.

1 kommentti:

  1. Näyttää todella hyvältä – ja heti tuli tarve päästä ulkoilmaan kokkailemaan (eli viritetään raclette-pannusta grilli parvekkeelle). Aurinkoista viikonloppua kesäkeittiöön ja mökkiin!

    VastaaPoista