25.4.2017

VINTILLÄ

Homma etenee.
Vintti on purettu, roskat pilkottu, poltettu ja muutenkin suurimmaksi osaksi hävitetty. Pienessäkin remontissa kertyy kummasti aina kaatopaikalle vietävää, joten pikkuhiljaa kerätään kuormaa kasaan, että saadaan viedä täysi kuorma.

Päätimme laajentaa vinttihuoneen koko yläkerran kokoiseksi - nälkä nimittäin kasvaa syödessä. Totta puhuen vintillä ei juuri ole virkaa, sillä mökkitontilla on tarpeeksi varastotilaa muutenkin. Vintillä olikin aiemmin vain edellisen asukkaan vanhaa rojua, joka saa nyt lähteä jaloista pois. Näin ollen vintille tulee siis jopa yllättävän suuri tila oleskeluun ja nukkumiseen!

Vintin korkeus ei tosin päätä huimaa. Harjan kohdalta korkeus on 1200-1300 mm, joten melko kyykyssä siellä saa aikuinen kulkea. Onneksi korkeus ei häiritse nukkumista, kunhan ei sitten aamulla tokkurassa kalauta kalloaan kovin kovasti kattoon. Lähinnä tila onkin oleskelua ja lasten leikkejä varten, heillehän tuollainen huonekorkeus on vaan seikkailu ja erityinen juttu. Saa kontata ihan luvan kanssa. 

Vintille tulee muutenkin mukavasti kivoja pikku piilopaikkoja ja nurkkia. Piipun takana olevaan tilaan on tarkoitus tehdä nukkumistila - jos sänky vain leveyden puolesta saadaan sinne ängettyä. Vanhan huoneen tila jäisi sitten oleskeluun. Suunnitelmia on mukava tehdä, vaikka lopulta huonekalut ja tavarat saattavatkin lopulta asettua ihan toisin.

Käynti vintille puhkaistaan tuvan kattoon. Olemme suunnitelleet teettävämme metallisen porrasrungon, simppelin ja kestävän. Puuaskelmilla tietenkin. Kaiteitakin olen päässä hahmotellut, saa nähdä milloin toteuttamisen aika on.

Vintti on melkoisen pimeä ja se ainoakin maisema avautuu ihan muualle, kuin järvelle. Luonnonvalo on paras sisustusvinkki ja luonto paras sisustuselementti, joten aivan ensimmäiseksi lisää valoa kehiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti