14.12.2016

14. ESILIINA JÄMÄPALOISTA

14.12
Joulukalenterin tässä luukussa ei niinkään ompeluohjetta, mutta vinkki jämäpalojen käyttöön kuitenkin.

Löysin Marimekon palalaarista jokin aika sitten leveän, mutta matalan palan värikästä kukkakangasta. Mielikuvissani ompelin kankaasta keittiöpyyhkeitä tai patalappuja, mutta lopulta kangas tuntui kuitenkin liian räikeältä ja jäi laatikon pohjalle pyörimään.

Vaan sittenpä oli aika leipoa joulun ensimmäiset piparit ja muistin erään pienen tytön, joka on jo pitkän aikaa haikaillut oman esiliinan perään. Näin pääsi leveä mutta matala kangas silppurin alle ja oikeaan tarpeeseen. 

Tämä essu on siis tehty paloista. Käytännössä siinä on kolme neliskanttista palaa - helmana isoin, tasku ja yläosa suurinpiirtein samankokoiset. Sen lisäksi leikoin jäljelle jääneet palat yhtäpaksuiksi suikaleiksi, ompelin ne yhteen ja tein niistä kanttinauhat ja nyörit, jolla essu solmitaan takaa kiinni. Koko kangaspala pääsi hyötykäyttöön ja värikkäästä essusta on iloa vielä pitkäksi aikaa. Pelkästään essun näkeminen tekee leivontahetkestä hyvän.

Tämän päivän vinkkinä siis jämäpalat hyötykäyttöön. Pilko rohkeasti, kokeile luovasti, yritä vielä enemmän - onnistu ja ilahduta itseäsi tai lasta lähipiirissäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti