1.12.2016

1. JOULUINEN METSÄRETKI

1.12
Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä, eikä unihiekkaa tarvinnut kauaa silmistä kaivella - tänään saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun!

Ja näin narahti sarana myös tämän blogijoulukalenterin ensimmäisen luukun avautuessa. Luukun takana tämän joulukuun ensimmäisen kunniaksi muistutus metsäretkestä.

Kesällä on helppo lähteä retkelle - sen kuin polkaisee kaupan kautta tai tekee itse, pakkaa eväät koriin ja levittää liinan minkä puun juurelle tahansa. Tai kallion laelle meren ääreen. Tai laiturille järven liplatusta kuuntelemaan. Kuorii eväspatongista paperin ja haukkaa, kyytipojaksi kahvia tai tuoremehua. Jälkiruuan voi kenties poimia metsästä selän takaa.

Siksi tämän luukun takaa paljastui muistutus metsäretkestä. Ei se talvella yhtään sen vaikeampaa ole - sen kuin polkaisee kaupan kautta tai tekee itse, pakkaa eväät reppuun ja levittää takamuksen lämmikkeeksi mukaan otetun viltin minkä puun alle tahansa. Tai vaikka kallion laelle meren ääreen. Laiturillekin voi, jos on laiskuuksissaan jättänyt laiturin syksyllä nostamatta maihin, niin kuin meille kävi. Kaataa lämpimän glögin termarista kuppiin, asettaa tortun lautaselle ja avaa markkinoilta ostetun marenkipussin.

Se yksi asia on, joka erottaa kesäisen metsäretken ja jouluisen metsäretken toisistaan - pukeutuminen. Kerron salaisuuden. Talvella voi tehdä melkein mitä vain, kun pukeutuu oikein. Malttaa laittaa toppahousut, hommaa lämpimät hanskat ja sen lisäksi vielä vähän ohuemmat, joilla on helppo syödä eväitä, mutta ei kuitenkaan palellu. 

Meillä Suomessa on kylmää, ja pimeääkin, ison osan vuodesta. Kuka voisi estää meitä ottamasta luonnosta ja elämästä silti kaikkea mahdollista iloa irti myös talvella? Vastaus on - me itse. Kuka muu muka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti