9.5.2016

KASVIHUONE ON VALMIS

Kasvihuoneen muodonmuutos alkoi ihan vasta,  ja nyt se jo valmistui!
Voi veljet, siitä tuli hyvä! Laatikot rakennettiin kiertämään kasvihuonetta joka seinälle ja kumma homma muuten, että tila tuntuu vähintään puolet isommalta, vaikka astumatila kapeni oleellisesti. 

Valmiit laatikot käsittelin Osmo Colorin EcoGardenilla, sävyllä hiili. Tällä samaisella aineella olen käsitellyt jo aiemmin istutuslaatikoita, joten tiesin lopputuloksen olevan juuri se mitä toivoin. Sävy on tumma, mutta kuitenkin puunsyyt näkyvät hienosti läpi, näin ollen lopputulos ei ole suinkaan liian synkkä.

Tiilet sain ystävältä, joka ne jostain ilmaiseksi bongasi. Tällainen kasvihuoneen päivitys on mukavaa ja sinänsä helppoa hommaa, mutta kerrottakoot, että aika monta ihmistä oli tätäkin pikku huonetta remontoimassa. Oli eräs, joka rakensi laatikot. Toinen, joka toi löysi tiilet. Kolmas, neljäs, viiides ja kuudes, jotka kantoivat tiilet yksitellen pihan toiselta laidalta kasvihuoneelle asti. Seitsemäs ja kahdeksas, jotka naputtivat ylimääräiset laastit tiilien pinnalta. Iloitsen avusta. Itse osallistuin kaikkeen edellä mainittuun toimintaan siinä määrin, että takaliston alaosat huusivat muutaman päivän ajan hoosiannaa varsin kovaan ääneen.

Laatikoista tuli hyvät, lattiastakin. Tiilet olivat erikokoisia, joten lattiasta tuli pikkusen vänkyrä ja rujo - siitä tuli siis hyvä! Minusta siinä saakin olla elämää ja venkoilua, ei kaiken tarvitse tässä elämässä niin millilleen olla. Multaa ostin peräkontin täydeltä, vielä pitäisi kaksi samanmoista kuormaa kantaa perille, että laatikot saataisiin täytettyä. Sitten vain kannetaan taimikaverit varovasti kynnyksen yli uuteen kotiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti