7.9.2017

RIEMUKAARI

Aluksi en pitänyt siitä yhtään.
Portista nimittäin. Se oli mielestäni vain kertakaikkisen mauton ja ruma. Siihen oli askarreltu edellisen omistajan toimesta mökkitontin nimi kanaverkosta. Kanaverkko oli naulattu kiinni lautaan ja koko komeus oli ripustettu roikkumaan portin yläosaan. Kaiken kruunasi kalakello.

Ajattelin, että ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin purkaa koko hökötys.

Näin kolme vuotta myöhemmin voin todeta taas sen, että aika tekee tehtävänsä. Kaikkea ei ole pakko purkaa ja aloittaa alusta. Itse en laittanut portin suhteen tikkua ristiin, lähinnä joka kerta jaksoin vatvoa sen rumuuttaa. Olen yrittänyt elämässä muistaa, että jos et tee asialle mitään, niin älä valita. Portin suhteen se oli jotenkin kauhean vaikea muistaa.

Eräänä päivänä huomasin, että kanaverkkohökötys oli hävinnyt portin yläosasta. Sen lisäksi se oli saanut aiemmin terassia koristaneen valosarjan ylleen.

Silloin tajusin vihdoin portin tarkoituksen - sehän on tervetulotoivotus mökkitontille astuvalle! Valaistuna se on sitä moninkertaisesti. Se valaisee, toivottaa tervetulleeksi ja kutsuu astumaan portista sisään - varsinainen riemukaari siis.

Olen iloinen, että keskityin valittamiseen, koska suora toiminta tarkoittaisi tämän hetken portittomuutta. Olen iloinen, että perheessäni on toinenkin joka ymmärtää, että monesti pelkkä karsiminen riittää. Olen iloinen, että minua autettiin näkemään tavallinen portti riemukaarena. Nykyään kalakellokin on vain pelkästään sympaattinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti