30.8.2017

TURVALLISTA TUNKKAISUUTTA

Tai tunkkaista turvallisuutta.
Tänään on minun syntymäpäivä ja taivaalta tulee vettä kuin saavista kaataen. Se tarkoittaa sitä, että muutenkin pimeä makuuhuone on entistäkin pimeämpi. Näin ollen ei ehkä se otollisin päivä tarttua liian vajavaiseen kuvauskalustooni - mutta eipä tuon aina tarvitse niin kauhean otollista olla, jos tekee mieli kuvata.

Tämän makuuhuoneen tarina on sellainen, että yhtä seinää kaunistaa kokonainen rivillinen kaappeja. Eikä mitä tahansa kaappeja, vaan aivan mahtavan hyvässä kunnossa olevia syviä kaappeja ja laatikoita. Alusta lähtien oli siis selvää, että niihin ei kosketa, vaikka kaappien sävy onkin se varsin perinteinen seitkytlukulainen - vähän kirsikkaan taittava ruskea. 

Mitä et voi peittää - korosta, toimi tässäkin. Mietin seiniin sävyn, jolla taittaisi kaapeista punaista sävyä pois. Vihertävän harmaa osoittautui hyväksi valinnaksi - seinät olivat aiemmin valkoiset ja vain korostivat kaappien iäkkyyttä. Nyt kaapit maastoutuvat seiniin ja ovat toisaalta varsin kaunis ja toimiva silmänruoka itsessään. Näin ainakin haluan asian nähdä, sillä en halua luopua näistä toimivista ja vuosikymmeniä palvelleista kaapeista pelkän ulkonäön perusteella.

Yleensäkin pientä pintaremonttia tehdessä kannattaa miettiä tarkkaan mikä on oikeasti järkevää ja mikä ei. Mikä kannattaa purkaa ja minkä voi ympäristöä muokkaamalla korottaa arvoon ansaittuun. Kaikkea ei tarvitse pistää uusiksi, ellei se sitten ole perimmäinen tarkoitus. 70-luvunkin voi nähdä keltapunaoranssina tai vaihtoehtoisesti luonnollisissa ruskean ja harmaan sävyissä. Minä päätin tässä tapauksessa haastaa itseni, säästää rahani ja säilyttää kaiken mahdollisen. Huono, rikkinäinen tai epätoimiva sai väistyä, kaikki muu nostettiin maalin ja ympäröivän materiaalin avulla uuteen nousuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti