19.12.2016

19. LAHJAT PAKETTIIN

19.12
Tämän päivän joulukalenteriluukussa ollaan jäällä hiihtoretkellä ja pari sanaa lahjapaketeista.

Tämän vuoden paketit on paketoitu jo hyvän aikaa sitten. Näissä kuvissa paketit ovat ikäänkuin muka sattumalta löytyneet laiturilta joulukuisella hiihtoretkellä, mutta en lähde aikuisille ihmisille moista uskottelemaan. Itse ne sinne ulkoilemaan vein - ihan vain kuvaamisen ilosta. Tämän joulun pakettipaperit on hankittu Prismasta, Halpa-Hallista ja S-Marketista, ympärillänsä yksinkertaista narua.

Löysin jokunen aika sitten kirpputorilta aivan mahtavan eväsretkikorin. Tällä hetkellä se saa toimia pienempien pakettien säilyttimenä ja sijaitsee yleisesti ottaen portaiden alla. En tiedä olenko liian luottavainen vai onko nykyajan lapset jotenkin vähemmän uteliaita kuin ennen vanhaan? Nämäkin paketit ovat pitäneet majaa portaiden alla aivan katseiden alla jo hyvän aikaa, enkä ole yöaikaankaan kuullut epäilyttävää rapinaa pakettien lähettyviltä. Tai sitten en vain ole halunnut kuulla.

Toista se oli parikymmentä vuotta sitten, kun eräänä jouluna menetin luottamuksen - en joulupukkiin, vaan itseeni. Tiesin nimittäin missä lahjoja säilytetään, joten siinä pikkuhiljaa joulukuun mittaan olin bongannut omaa nimeäni pimeässä varastossa ahkerasti ja lopulta käynyt jokaisesta paketista nyhtämässä teippejä sen verran, että jouluaattona ei ollut enää mitään jännitettävää. Ja on kovin tuskallista esittää yllättynyttä ja vilpittömästi iloista, jos omatunto soimaa. Vaikka sain toivomani lahjan, en kuitenkaan muista iloa siitä - vain pettymyksen omaan uteliaisuuteeni. Annettakoon se lapselle kuitenkin anteeksi.

Rapiskoon siis portaiden alla, jos uteliaisuus vie voiton. Rapistelun opetus on sen verran kirpakka, että ei hetkeen unohdu. Joulu opettaa.

1 kommentti:

  1. Sun kuvissa on aina niin ihana tunnelma! Auttaa vähän tähän omaan muuttostressiin :) Oi, olisipa täälläkin noin talvisen näköistä!
    Muistelen, että lapsena olin niin kiltti tyttö, että jos vahingossa näin paketin jossain piilossa olin kun en olisi nähnytkään kun halusin säästää kaikki yllätykset jouluun. Oma äiti taisi olla myös tosi hyvä piilottamaan lahjat kun tuskin koskaan mitään edes vahingossa huomasi :D

    VastaaPoista