9.11.2016

KESKENERÄISTÄ REMONTTIA JA PARI TUUNAUSTA

Kesällä vietin erään viikon tiiviisti pensseliin ja maalipurkkiin tarrautuneena.
Se oli oikein hyvä viikko juuri tuohon puuhaan, sillä koko viikon satoi vettä kuin saavista kaataen. Silloin ei tahdo tuollaisessa parinkymmenen neliön  mökissä liiemmin tekemistä olla, joten oli mitä oivallisin syy tarttua härkää sarvista ja aloittaa pienimuotoinen muutostyö.

Sudin kaikki sisäseinät harmaalla, ulko-ovenkin. Harmaan sävy sattui olemaan aivan täydellisen oikea, se kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Ulko-ovesta purettiin alaosan paneelit pois, tarkoitus on värkätä siihen aivan uusi ja ehta - sitten kun ehtii. Samaa filosofiaa sovelletaan mökin remontointiin muutenkin - vaiheeseen nimittäin tänä kesänä jäi. Listat puuttuu, samoin maalaus on vielä kesken - mutta olkoon, ei ole mikään kiire.

Pientä näpertelyä pitää kuitenkin ihmisen harrastaa pysyäkseen hyvällä mielellä. Viime kesänä näpersin lähinnä avaimille tarkoitetun seinätelineen. Se syntyi näin - tuhosin mökin edellisen omistajan venekuvioisen avainkaapin ja otin koukut talteen. Sen jälkeen kaivoin kaapista ystävältä saadun pannunalusen, porasin siihen pienet reiät koukuille ja ruuvasin koukut kiinni. Tuli hyvä.

Naulakko taas syntyi kummallisesta häkkyrästä, josta jo aikaisemmin kesällä kirjoitin. Edelleenkään en tiedä mikä on tavaran alkuperäinen käyttötarkoitus, mutta metallisten S-koukkujen ja mustan spray-maalin kanssa siitä muotoutui aivan oivallinen ja toimivaksi todettu naulakko. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti