1.8.2016

SAUNAN TERASSI KUNTOON

Mustan mökin musta sauna.
Mökkitontilla on monta erillistä rakennusta - päämökki, sauna, aitta, huussi, varasto ja puuliiteri. Osa rakennuksista on 60-luvulta, osa selkeästi uudempia. Yhdessä nämä kaikki rakennukset kuitenkin muodostavat selkeän ja kodikkaan kokonaisuuden, ja syykin on selvä - ne on kaikki edellisen omistajan toimesta käsitelty mustiksi. 

Tykkään kovasti pienestä mustasta saunasta. Saunassa on katettu terassi, jossa vilvoitella sateella. Sen lisäksi saunan päätyyn veden päälle on rakennettu toinen terassi, joka on ehdottomasti lempipaikkani mökillä. 

Sauna on tähän asti ollut täysin edellisen omistajan pukemassa asussa. En ole sen suhteen juuri tikkua ristiin laittanut tai sisustanut, vaan ajatellut, että sen aika on sitten kun on. Pukuhuoneen ikkunassakin roikkuu vielä vanhan asukkaan verhot ja siili-aiheinen koristelautanen. Mitä sitä hötkyämään. 

Viime viikolla kuitenkin irtosin riippukeinusta sen verran, että kaivoin muutaman ruuvin lipaston laatikosta ja ruuvasin ystävältäni ostetut koukut seinälle. Koukut on ystäväni opiskelutoverin tekemät, mutta kiinnostuneille tiedoksi, että tämänkin blogin kommenttilaatikon tai sähköpostin kautta menee tieto perille.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan nuo koukut ovat todella kauniit - sopivat mustan saunan kylkeen kuin nakutetut.  

2 kommenttia:

  1. Hei, mikä on tuo mustamaali, jota olette käyttäneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Juho! Valitettavasti en itsekään tiedä mitä maalia seinässä on käytetty. Rakennukset on käsitelty edellisen omistajan toimesta ja olemme itsekin pähkäilemässä mitä kyseinen maali mahtaa olla, sillä osa seinistä kaipaisi uusintakäsittelyä. :)

      Poista